Bato Jugović: EU spustila rampu Srbiji zbog ruskog jezika tokom posete Lavrova
Foto: Privatna arhiva

Bez dlake na jeziku

Bato Jugović: EU spustila rampu Srbiji zbog ruskog jezika tokom posete Lavrova

Jugović smatra da se sve više izvodi zaključak da je put Srbije ka integraciji u tu veštačku tvorevinu uzaludan
Objavljeno: 09:47h

Bivši potpredsednik Pokreta socijalista i potencijalni predsednički kandidat Bratislav Jugović ocenio je da je EU delimično spustila rampu Srbiji zbog Vučićevog prekomernog korišćenja ruskog jezika prilikom posete Sergeja Lavrova Beogradu, a ne, kako je Hrvatska navela, zbog nedovoljne volje da se u Srbiji čuje jezik nacionalnih manjina.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja! - Veliki i moćni su naredili Hrvatskoj da blokira poglavlje 26 (obrazovanje i kultura) zato što im se nije svidela dobrodošlica predstavniku zemlje kojoj je Brisel uveo sankcije - rekao je Jugović. On je dodao se sve više se izvodi zaključak da je put Srbije ka integraciji u tu veštačku tvorevinu uzaludan i da je srpskom narodu jedini realan izlaz bliže povezivanje sa Evroazijskom unijom, na čijem čelu se nalazi Rusija. Predsednik koalicije raseljenih lica sa Kosova i Metohije Miloš Stojković rekao je da se Brisel pregovorima Beograda i Prištine pokazao kao nepouzdan partner.

foto: Privatna arhiva

- Za razliku od Brisela, Srbiji je Moskva pouzdan partner. Ako je Hrvatska faktor u EU, onda ni EU neće još dugo biti faktor u svetu - rekao je Stojković. Očekivalo se da Srbija danas otvori tri poglavlja u pristupnim pregovorima sa EU, poglavlje 5 o javnim nabavkama, poglavlje 25 o nauci i istraživanju, kao i 26 o kulturi i obrazovanju ali je Hrvatska blokirala otvaranje poglavlja 26 zbog čega je Vučić sinoć posle sastanka sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini napustio Brisel.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.