PRVI SASTANAK VUČIĆA I PREMIJERA INDIJE: Srbija dobila ponudu koja se ne odbija, Modi poziv da nas poseti! (VIDEO)
Foto: Printscreen, Youtube, Hindustan Times

Poseta premijera

PRVI SASTANAK VUČIĆA I PREMIJERA INDIJE: Srbija dobila ponudu koja se ne odbija, Modi poziv da nas poseti! (VIDEO)

Premijer Vučić pozvao je premijera Modija da poseti Srbiju, istakavši da bi to bio novi impuls jačanju saradnje dveju zemalja na svim nivoima
Objavljeno: 10:15h

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Vlade Indije Narendrom Modijem.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Sa njim je razgovarao o bilateralnim odnosima, jačanju ekonomske saradnje i trgovinske razmene. Premijer Vučić pozvao je premijera Modija da poseti Srbiju, istakavši da bi to bio novi impuls jačanju saradnje dveju zemalja na svim nivoima. Dvojica sagovornika razgovarali su o unapređenju saradnje u oblasti prehrambrene proizvodnje, poljoprivrede, farmacije, namenske industrije, turizma i informacionih tehnologija.

foto: Vlada Srbije

- Veliki potencijal za saradnju dveju zemalja leži u izvozu jestivog ulja, soje i uljanog semena iz Srbije u Indiju - rekao je premijer Modi i predložio da Srbija bude partner Indije u programu za razvoj prehrambene industrije i prerade hrane za 2017-2018. godinu.

Premijer Vučić zahvalio je na principijelnom stavu koji Indija ima po pitanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i izrazio podršku u borbi protiv terorizma sa kojim se Indija suočava, naglasivši da se protiv ovog zla modernog doba možemo samo ujedinjeni izboriti.

foto: Fonet

Na sastanku se razgovaralo i o samitu investicija , koji se održava u indijskom gradu Gandinagaru, u saveznoj državi Gudžarat, a na kojem premijer Srbije ucestvuje.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.