Vučić Modiju: Hvala Indiji, dođite u Srbiju!
Foto: Vlada Srbije

susret premijera

Vučić Modiju: Hvala Indiji, dođite u Srbiju!

Vučić je u razgovoru i izrazio podršku u borbi protiv terorizma sa kojim se Indija suočava i pozvao premijera Indije da poseti Srbiju i istakao da bi to bio novi impuls jačanju saradnje dveju zemalja na svim nivoima
Objavljeno:

Premijer Aleksandar Vučić se indijskom kolegi Narendru Modiju zahvalio na principijelnom stavu po pitanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Vučić je u razgovoru i izrazio podršku u borbi protiv terorizma sa kojim se Indija suočava i pozvao premijera Indije da poseti Srbiju i istakao da bi to bio novi impuls jačanju saradnje dveju zemalja na svim nivoima, saopštila je danas Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Vučić je sa Modijem razgovarao o bilateralnim odnosima, jačanju ekonomske saradnje i trgovinske razmene. Sagovornici su razgovarali o unapređenju saradnje u oblasti prehrambrene proizvodnje, poljoprivrede, farmacije, namenske industrije, turizma i informacionih tehnologija.

foto: Printscreen, Youtube, Hindustan Times

"Veliki potencijal za saradnju dveju zemalja leži u izvozu jestivog ulja, soje i uljanog semena iz Srbije u Indiju", rekao je Modi i predložio da Srbija bude partner Indije u programu za razvoj prehrambene industrije i prerade hrane za 2017. i 2018. godinu. Vučić je razgovarao i sa glavnim ministrom države Gudžarat, Vidžajem Rupanijem koji je domaćin "Gudžarat ekonomskog samita" u glavnom gradu ove indijske države, Gandinagaru.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.