Suđenje Lazareviću odloženo, NAPETI DIJALOG obeležio raspravu!
Foto: Zorana Jevtić

slučaj državna tajna

Suđenje Lazareviću odloženo, NAPETI DIJALOG obeležio raspravu!

Sudija je najavio da će žalbu poslati na uvid tužiocu za organizovani kriminal Mladenu Nenadiću kao i Državnom veću tužilaca, a Ivanić je od sudije zatražio da im zajedno sa žalbom pošalje i svoje prvostepeno rešenje na koje je žalba bila izjavljena
Objavljeno:

Suđenje Branku Lazareviću i ostalim optuženim za odavanje službene tajne pripadnicima grupe Darka Šarića odloženo je za 28. mart, a današnji pretres obeležio je napeti dijalog između predsednika sudskog veća i postupajućeg zamenika tužioca za organizovani kriminal.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Naime, nakon pravosnažne odluke Apelacionog suda, kojom je potvrđeno rešenje sudskog veća da deo tužilačkih dokaza pribavljenih prisluškivanjem ne može da se koristi kao dokaz u tom slučaju, sudija Danko Lazarević zamerio je tužiocu Saši Ivaniću na terminologiji koju je koristio u svojoj žalbi (koju je Apelacioni sud odbio).

U pitanju su pored ostalog izrazi "paušalna ocena suda", "tužilac nije prorok" što je sudija Lazarević ocenio kao "neprimereno" izražavanje za žalbu tužilaštva.

Sudija je najavio da će žalbu poslati na uvid tužiocu za organizovani kriminal Mladenu Nenadiću kao i Državnom veću tužilaca, a Ivanić je od sudije zatražio da im zajedno sa žalbom pošalje i svoje prvostepeno rešenje na koje je žalba bila izjavljena.

Ovaj dijalog okončan je tako što je sudija zameniku tužioca oduzeo reč.

Suđenje je odloženo za mart, kako bi se odbrana pripremila za dalje postupanje.

Pored Lazarevića koji je u vreme za koje je optužen bio šef kabineta ministra unutrašnjih poslova, u ovom postupku su optuženi i advokat iz Novog Sada Radovan Štrbac, policajac Boris Gara, kao i Rodoljub Radulović zvani Miša Banana u bekstvu i njemu se sudi u odsustvu.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.