Jeremićev pravni tim: Poreska nas ispituje cele godine, OVO JE ZLOUPOTREBA DRŽAVE!
Foto: Beta

informacije curele od Rističevića?

Jeremićev pravni tim: Poreska nas ispituje cele godine, OVO JE ZLOUPOTREBA DRŽAVE!

Todorić je, na konferenciji za novinare pravnog tima Vuka Jeremića, rekao da je u januaru bilo pet postupaka pretresa organa poreske policije, a podaci koji su prikupljeni tim povodom predstavljaju službenu tajnu
Objavljeno:

Advokatski tim Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD) podneo je 6. marta krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu protiv NN lica iz Poreske uprave, opdnosno poreske policije zbog odavanja službene tajne, izjavio je danas advokat Vladimir Todorić jer je podatke o finansiranju CIRSD na tviteru objavljivao poslanik Marjan Rističević.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Todorić je, na konferenciji za novinare pravnog tima Vuka Jeremića, rekao da je u januaru bilo pet postupaka pretresa organa poreske policije, a podaci koji su prikupljeni tim povodom predstavljaju službenu tajnu. - Svaki put je napravljen zapisnik na naše insistiranje, koje su potpisali inspektori Poreske policije i na svakom se legitimisala da postupa po usmenom nalogu određenih lica Ministarstva finansija, pismenim nalozima nije pokriveno to postupanje - objasnio je on. Ti podaci su iscureli preko poslanika Rističevića, koji je eto najavljivao posete Poreske policije, rekao je Todorić. Todorić je rekao da je pre podnošenja krivične pijave održan sastanak sa glavnom inspektorkom Poreske policije Nadom Novosel kojoj je skrenuta pažnja na "curenje" podatka iz njihove istrage. Ona je rekla, bez pauze, da je potpuno sigurna da to nije došlo iz redova poreske policije, dok je na pitanje da li će biti pokrenut postupak unutrašnje kontrole, rekla da nema namere da se tako nešto radi, rekao je Todorić.

Todorić je upozorio da se radi o ozbiljnom slučaju u kojem se pokazuje da u Srbiji nema vladavine prava, niti tužioca kakve treba da ima a sve je manje sudija koju su spremni da brane čast svoje profesije. Advokat Vladimir Vučinić rekao je da je na sastanku 22. februara koordinator Poreske policije Dejan Simić rekao da nije otvorena istraga protiv Vuka Jeremića, ali da se prikupljaju podaci u okviru predistražnog postupka. - Policija može preduzimati određene radnje i to može da čini samostalno, da prikuplja određenu dokumentaciju, ali je dužna da o tome odmah ili najkasnije u roku od 24 sata obavesti javnog tužioca - objasnio je on.

(Espreso.co.rs / Fonet)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.