VUČIĆ IDE U RUSIJU: Evo sa kim će razgovarati i o čemu! (FOTO)
Foto: Fonet

POSETA!

VUČIĆ IDE U RUSIJU: Evo sa kim će razgovarati i o čemu! (FOTO)

O čemu je Putinov strateg razgovarao sa državnim vrhom naše zemlje. Bogdanov tvrdi da će Moskva i dalje politički podržavati stavove Beograda
Objavljeno:

Dogovor o tehničkim detaljima isporuke ruskih "migova-29" do kraja ovog meseca bio je jedna od glavnih tema neformalnog dela jučerašnjeg susreta premijera Aleksandra Vučića sa visokim ruskim diplomatom Mihailom Bogdanovom - saznaju "Novosti".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Vučić i zamenik ministra spoljnih poslova Rusije dotakli su se i mogućnosti skorog susreta srpskog premijera sa ruskim kolegom Dmitrijem Medvedevom.

foto: Dado Đilas

Za sada su na stolu dve opcije. Prva je da Vučić pre izbora za predsednika Srbije, raspisanih za 2. april, putuje u Moskvu, i u tom slučaju najverovatnije bi se sreo i sa predsednikom Vladimirom Putinom.

Druga mogućnost je da Medvedev uskoro dođe u posetu Beogradu.

Vučić i Bogdanov, koji slovi za glavnog Putinovog stratega za Siriju, posebno su se dotakli krhke bezbednosne situacije u regionu. Kako je saopšteno iz Vlade, premijer Vučić je naglasio da Srbija ostaje privržena dijalogu, kao načinu rešavanja pitanja Kosova i Metohije diplomatskim i mirnim sredstvima.

On je upoznao Bogdanova sa bezbednosnim prilikama i izazovima na Zapadnom Balkanu, poput neodgovornih najava formiranja vojske takozvane države Kosovo suprotno odredbama Briselskog sporazuma, ali je i naglasio čvrsto opredeljenje Srbije za politiku mira, stabilnosti i saradnje u regionu.

Srpski premijer zahvalio je ruskom zvaničniku na doslednoj podršci Rusije teritorijalnoj celovitosti i suverenitetu naše zemlje, koja posebno dolazi do izražaja i kroz usklađene aktivnosti u međunarodnim organizacijama.

Bogdanov je istakao da se Moskva ne meša u unutrašnje stvari drugih država, ali da svaka nestabilnost na Zapadnom Balkanu loše utiče i na međunarodne prilike, te stoga dele zabrinutost i podržavaju politiku Srbije.

NIKOLIĆ: UNAPREDITI EKONOMSKU SARADNjU

Predsednik Tomislav Nikolić preneo je gostu iz Moskve zadovoljstvo odličnim odnosima između Srbije i Rusije i istakao uverenje da postoji još mnogo mogućnosti da se unapredi ekonomska saradnja.

Nikolić je rekao da Srbija ima veliki interes da očuva mir i stabilnost, jer je to osnovni preduslov za napredak i razvoj naše zemlje.

(Espreso.co.rs / Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.