OBJAVLJENI PRELIMINARNI REZULTATI ZAVRŠNOG ISPITA: Oglasilo se Ministarstvo prosvete
Objavljeni rezultati završnog ispita, Foto: Aleksandar Jovanović Cile

javljeno je

OBJAVLJENI PRELIMINARNI REZULTATI ZAVRŠNOG ISPITA: Oglasilo se Ministarstvo prosvete

Vlada Srbije, Ministarstvo prosvete i Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu nastaviće da unapređuju proces završnog ispita

Objavljeno:

Ministarstvo prosvete obaveštava učenike osmih razreda i njihove roditelje da su preliminarni rezultati završnog ispita preliminarni rezultati završnog ispita objavljeni danas, u 11 časova, na portalu Moja srednja škola (www.mojasrednjaskola.gov.rs), što je skoro dan ranije nego što je to predviđeno kalendarom upisa, navedeno je u saopštenju.

Mogućnost ranije objave rezultata završnog ispita posledica je, kako navode, unapređenja informacionog sistema i procesa za realizaciju završnog ispita na kom su radili Ministarstvo prosvete, Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu, kao i Fakultet organizacionih nauka. Rezultati objavljeni dan ranije pružaju dodatno vreme deci da zajedno sa svojim roditeljima sagledaju rezultate testova i pripreme eventualne prigovore.

Unapređenje koje je implementirano od ove godine odnosilo se na uspostavljanje 33 centra za skeniranje testova, što je omogućilo veću efikasnost i objektivnost ovog dela procesa. Takođe, unapređivanjem celokupne efikasnosti procesa, u odnosu na prethodne godine, kada se raspodela po školama odigrala 13. jula, ove godine će to biti čak deset dana ranije, 3. jula.

Vlada Srbije, Ministarstvo prosvete i Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu nastaviće da unapređuju proces završnog ispita, u cilju da se deci pruži maksimalna podrška tokom ovako važnog procesa za njihovu budućnost.

Takođe, nastavkom rada na efikasnijem procesu, čitavim porodicama olakšavamo i skraćujemo neretko stresan proces upisa i obezbeđujemo im više vremena za organizovanje sopstvenog vremene tokom dana raspusta, rasterećenih od obaveza u vezi sa upisom u srednju školu, navedeno je u saoštenju Ministarstva prosvete.

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.