NA ZVANIČNOM SAJTU OPŠTINE POZVALA GRAĐANE DA GLASAJU ZA VUČIĆA: Kiks gradonačelnice Sombora (FOTO)
Foto: Youtube printscreen

gradonačelnica preterala

NA ZVANIČNOM SAJTU OPŠTINE POZVALA GRAĐANE DA GLASAJU ZA VUČIĆA: Kiks gradonačelnice Sombora (FOTO)

Gradonačelnica Sombora je danas na zvaničnom sajtu grada pozvala građane da na izborima u nedelju glasaju za Aleksandra Vučića
Objavljeno: 16:03h

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović je danas na zvaničnom sajtu grada pozvala građane da na izborima u nedelju glasaju za Aleksandra Vučića. Organizacija Transparentnost Srbija je ovaj potez gradonačelnice ocenila kao zloupotrebu javnih resursa za potrebe izborne kampanje, nakon čega je poziv skinut sa stranice grada.

Organizacija je istakla da je ovo retko drastičan primer zloupotrebe javnih resursa za potrebe vođenja izborne kampanje i povrede člana 29. Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije.

Naime, Dušanka Golubović je u pozivu objasnila kako Somborci treba da glasaju za Vučića, a ne da se glasovi rasipaju na kandidate koji nemaju minimum realnih šansi, jer bi na ovaj način nosioci najviših državnih funkcija bili u obavezi da se "oduže" Somborcima na ukazanom poverenju.

foto: Printscreen

Dušanka Golubović je u pozivu istakla da je 2. april dan kada bi građani Sombora trebalo da pokažu "duh zajedništva i jedinstva i podrže predsedničkog kandidata kome i statističke prognoze daju najveće šanse za pobedu - Aleksandra Vučića".

Transparentnost Srbija je navela da Somborci, po ovome sudeći, imaju "retko iskrenu gradonačelnicu, koja je u obrazloženju svog poziva na antologijski način predočila javnosti kako, iza fasade zakona i procedura, vladavine prava i privrženosti evropskim vrednostima, ustvari funkcioniše sistem odlučivanja o infrastrukturnim projektima i trošenju javnih sredstava po načelu trgovine političkim uticajem".

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.