RIK DONELA REŠENJA O SPROVOĐENJU NOVOG GLASANJA
Glasanje, Foto: Beta / Miloš Miškov

izbori

RIK DONELA REŠENJA O SPROVOĐENJU NOVOG GLASANJA

RIK je doneo rešenje da se ponvi glasanje na biračkim mestima na kojima je poništeno glasanje

Objavljeno:

Republička izborna komisija donela je rešenja o sprovođenju ponovnog glasanja na biračkim mestima na kojima je poništeno glasanje na izborima za narodne poslanike održanim 17. decembra.

Ranije je RIK saopštila da će pravo glasa na ponovljenim izborima imati 12.240 glasača i da će se održati na 28 mesta i to 30. decembra.

Takođe danas je RIK donela odluku o izmeni i dopunama odluke o obliku, izgledu, boji i sadržini glasačkog listića i kontrolnog lista za proveru ispravnosti glasačke kutije za sprovođenje ponovnog glasanja na izborima za narodne poslanike, kao i Odluku o utvrđivanju broja glasačkih listića za sprovođenje ponovnog glasanja na izborima za narodne poslanike 30. decembra.

RIK je danas odlučivala o pojedinačnim prigovorima birača i podnosilaca izbornih lista.

Neke od njih su odbacili kao nedozvoljene, a za neke su naveli da nisu nadležni.

glasanje, Izbori
foto: Beta Miloš Miškov

Na sednici, članovi RIK odlučivali su o prigovoru koji su zajedno podneli birači Srđan Nogo, Suzana Nogo i Danica Nogo iz Beograda, te ih odbacili kao nedozvoljene.

RIK je odlučivao i o prigovoru podnosioca Izborne liste Milica Đurđević Stamenkovski Boško Obradović i konstatovao da je nedozvoljen.

Za prigovor podnosioca Izborne liste ''Požega protiv nasilja'' za izbore za odbornike Skupštine opštine Požega, RIK je donela Rešenje kojim se smatra stvarno nenadležnom i predmet vratila Opštinskoj izbornoj komisiji kao nadležnoj za odlučivanje po navedenom prigovoru.

Prigovor podnosioca Izborne liste Milica Đurđević Stamenkovski - Boško Obradović - Nacionano okupljanje - Državotvorna snaga - Srpska stranka Zavetnici – Srpski pokret Dveri, RIK je odbacila kao nedozvoljen. Prigovor birača Dunje Cvetković, članovi RIK takođe su odbacili kao nedozvoljen.

Bonus video:

00:15

Jelena Karleusa dosla na glasanje

(Espreso/Agencije/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.