BRNABIĆ: Što pre potvrditi mandate i formirati intitucije
Ana Brnabić, Foto: Printscreen/Instagram/AnaBrnabic

oglasila se

BRNABIĆ: Što pre potvrditi mandate i formirati intitucije

Kako je navela, da su rezolucije EP obavezujuće, pet država članica koje ne priznaju tzv. Kosovo bi morale odmah da ga priznaju

Objavljeno: 12:26h

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da su izbori prošli i da je potrebno što pre potvrditi mandate narodnih poslanika i formirati institucije.

Osvrćući se na najavljenu rezoluciju Evropskog parlamenta o izborima u Srbiji, Brnabić je za TV Prva rekla da je ta rezolucija neobavezujuća i za države članice EU, a da je za nas, kako je navela, možda duplo neobavezujuća jer nismo država članica EU.

Kako je navela, da su rezolucije EP obavezujuće, pet država članica koje ne priznaju tzv. Kosovo bi morale odmah da ga priznaju.

Premijerka je postavila pitanje istakla da su vlast prvo optuživali da čeka rezoluciju Evropskog parlamenta o izborima u Srbiji.

"Pa mislim da su nas prvo optuživali da čekamo tu rezoluciju, a onda kada smo rekli sasvim jasno zašto bismo mi u Srbiji za konstituisanje našeg parlamenta čekali bilo kakvu rezoluciju Evropskog parlamenta ili bilo kog drugog parlamenta, onda su govorili da nije tačno, već da ćemo čekati. Radimo tačno ono što smo rekli i obećali svim građanima i našem narodu. Da li bilo šta u tom smislu zavisi od te rezolucije? Ništa, apsolutno ništa", rekla je Brnabić.

Ona je podsetila da će ta rezolucija doći pre finalnog izveštaja ODIHR-a o izborima u Srbiji.

"Moje kontra pitanje je zašto ti evroparlamentarci toliko žure sa tom rezolucijom? Možda im se neće svideti ono što će pročitati u finalnom izveštaju ODIHR-a. Finalni izveštaj ODIHR-a će biti objavljen krajem ovog meseca, a oni pre izveštaja hitaju da usvoje tu rezoluciju i pitanje je takođe, a na osnovu čega? Očigledno da je to politički sud, očigledno da je pristrasan sud i očigledno da će biti protiv Srbije, a za one koji priznaju tzv. Republiku Kosovo", istakla je ona.

Kada je reč o formiranju vlasti u Beogradu, premijerka je rekla da ne zna da li smo blizu formiranja većine, kao i da to nije bio predmet nedavnih razgovora liste SNS za Beograd.

" Da budem sasvim iskrena, ne znam. I to uopšte nije ni bio predmet naših razgovora sa ljudima koji su bili na našoj listi za grad Beograd, sa ljudima koji sutra treba da postanu odbornici. Upravo suprotno. Predmet našeg razgovora je bila naša ozbiljnost, naša odgovornost prema svim građanima Beograda i prema svim onim glasačima koji su glasali za nas", navela je ona.

00:14

Policija i vatrogasci na Vračaru

(Espreso/telegraf/agencije/Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.