BAJDEN ČESTITAO VUČIĆU DAN DRŽAVNOSTI: Predsednik SAD uputio čestitku predsedniku Srbije
Aleksandar Vučić, Foto: Nemanja Nikolić

praznik

BAJDEN ČESTITAO VUČIĆU DAN DRŽAVNOSTI: Predsednik SAD uputio čestitku predsedniku Srbije

Dodaje se da Sjedinjene Države snažno podržavaju put Srbije ka pristupanju EU i ostaju posvećene pomaganju Srbiji u jačanju njenih demokratskih institucija ka ispunjenju ovog cilja

Objavljeno:

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je, povodom Dana državnosti, primio je čestitku predsednika SAD Džozefa Bajdena.

U njoj se, između ostalog, kaže:

"Dragi gospodine predsedniče, U ime naroda Sjedinjenih Država, upućujem najlepše želje Vama i srpskom narodu povodom proslavljanja Dana državnosti 15. februara. Izgradnja uspešnijeg i stabilnijeg Zapadnog Balkana u interesu je i Sjedinjenih Država i Srbije, i tokom naredne godine radujem se unapređenju ovog cilja jačanjem regionalne energetske bezbednosti i širenjem naših ekonomskih veza.

Džozef Bajden
Džozef Bajdenfoto: EPA-EFE/Ron Sachs / POOL

- Naše oružane snage nastavljaju da služe rame uz rame na Sinaju, unapređujući regionalni mir i bezbednost. Učešće Srbije u mirovnim misijama Ujedinjenih nacija i Evropske unije takođe su bile ključne za podršku stabilnosti u drugim delovima sveta. I, Sjedinjene Države cene podršku koju je Srbija pružila Ukrajini u odbrani njenog suvereniteta i teritorijalnog integriteta kada se suočila sa brutalnom invazijom Rusije - piše u čestitki.

Dodaje se da Sjedinjene Države snažno podržavaju put Srbije ka pristupanju EU i ostaju posvećene pomaganju Srbiji u jačanju njenih demokratskih institucija ka ispunjenju ovog cilja.

Takođe, ohrabrujem Srbiju da nastavi sa prošlogodišnjim napretkom ostvarenim u Dijalogu sa Kosovom, kojim posreduje EU. Dogovor o normalizaciji i implementaciji predstavlja ključne korake ka mirnijoj i uspešnijoj budućnosti Srbije, reiona, i Evrope."

Bonus video:

03:12

OVDE JE PROGOVORILA ISTORIJA NA SAV GLAS! Na livadi u Kragujevcu donet je Sretenjski ustav (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/Kurir Web/Prenela: N.J.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.