JOŠ JEDNA U NIZU ČESTITKI ZA DAN DRŽAVNOSTI: Sada je stigla od velikog SVETSKOG MOĆNIKA!
Entoni Blinken čestitao Dan državnosti, Foto: RINA

iz amerike

JOŠ JEDNA U NIZU ČESTITKI ZA DAN DRŽAVNOSTI: Sada je stigla od velikog SVETSKOG MOĆNIKA!

Stigla čestitka za Dan državnosti i od Entonija Blinkena

Objavljeno:

Američki državni sekretar Entoni Blinken čestitao je Dan državnosti srpskom narodu!

"U ime naroda Sjedinjenih Država, želim da čestitam narodu Srbije povodom vašeg Dana državnosti", naveo je Blinken i dodao.

"Sjedinjene Države cene strateško partnerstvo sa Srbijom. Radujemo se jačanju naših bilateralnih veza i negovanju stabilnije, sigurnije i prosperitetnije budućnosti srpskog i američkog naroda. Posvećeni smo podršci vašem cilju članstva u Evropskoj uniji i radujemo se saradnji sa novom vladom Srbije i našim evropskim partnerima kako bismo pomogli Srbiji u ispunjavanju kriterijuma za pristupanje EU. Sjedinjene Države ohrabruju Srbiju da sprovede svoje obaveze i nastavi dalje kroz dijalog koji vodi EU kako bi se postigao sveobuhvatni sporazum o normalizaciji sa Kosovom.

Entoni Blinken čestitao Dan državnosti
Entoni Blinken čestitao Dan državnostifoto: Profimedia

Sjedinjene Države se raduju daljoj ekonomskoj, energetskoj bezbednosti i odbrambenoj saradnji sa Srbijom. Duboko cenimo vašu podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine dok nastavljaju da se odupiru agresorskom ratu Rusije. Učešće Srbije u mirovnim misijama UN i EU i raspoređivanje zajedno sa američkim snagama u misiji multinacionalnih snaga i posmatrača na Sinaju su primeri neprocenjive uloge koju Srbija ima u jačanju mira i bezbednosti na regionalnom i globalnom nivou. Na kraju, iskreno čestitam na uspešnoj kandidaturi Srbije da bude domaćin EKSPO 27 u Beogradu i želim vam uspeh u pripremama za ovaj izuzetan događaj.

Narodu Srbije želim miran i prosperitetan dan i godinu pred nama, navodi se u saopštenju državnog sekretara SAD.

Bonus video:

00:28

Predsednik Vučić primio čestitku od predsednika Sija za Dan državnosti

(Espreso/Kurir/Preneo: V.Š)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.