"Lažno ga optužuju, svedoci ne govore istinu!", "Ma ovo nema smisla, ovo je politički rijaliti!": Pljušte teške reči zbog suspendovanog policajca, DS i SNS u sukobu!
Foto: Printscreen/N1

NEMA KRAJA!

"Lažno ga optužuju, svedoci ne govore istinu!", "Ma ovo nema smisla, ovo je politički rijaliti!": Pljušte teške reči zbog suspendovanog policajca, DS i SNS u sukobu!

Da li je policajac Dalibor Karanović iz Bačke Palanke suspendovan zato što je to od ministra policije tražio Zvezdan Jovanović ili zato što je prekoračio svoja ovlašćenja prilikom privođenja sina čoveka osuđenog za ubistvo Zorana Đinćića - to pitanje i dalje izaziva oštru polemiku na liniji DS - SNS -Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP)
Objavljeno:

MUP je objavio dokumenta Sektora unutrašnje kontrole u kojima se navodi da je još 15. decembra prošle godine naložila Policijskoj upravi u Novom Sadu da ispita osnovanost pritužbi majke Nemanje Jovanovića.

POLICAJAC koji je priveo SINA ZVEZDANA JOVANOVIĆA dobija PRETNJE!

Kako se navodi, postupak kontrole pokrenut je dva meseca pre nego što se Zvezdan Jovanović pismom obratio kabinetu ministra.

Međutim, poslanik DS-a Balša Božović navodi da izjave dvojice svedoka pred Tužilaštvom u Novom Sadu, pokazuju da je ministar, uz pomoć Unutrašnje kontrole, pokušao da podmetne lažne iskaze da bi Karanović bio kažnjen.

foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/N1

"Dva svedoka koja su bila prisutna, koja su na strani oštećenog, sina Zvezdana Jovanovića, govore o tome da je Sekretarijat unutrašnje kontole MUP-a Srbije njima zapravo dao da potpišu izjave koje su potpuno neistinite i iza kojih oni zapravo ne stoje", tvrdi Božović.

Božović je zbog ovog slučaja tražio da bude održana sednica Odbora za odbranu i unutrašnje poslove.

Predsednica Odbora Marija Obradović iz SNS-a, međutim, kaže da Božović nije podneo zahtev u skladu sa procedurom i odbacuje njegove optužbe.

"Apsolutno se radi o jednom političkom rijalitiju koji Balša Božović pokušava da sprovede u Skupštini Srbije. Skupština Srbije, poslanici Skupštine Srbije ne treba da se mešaju u ove procedure, u tokove istrage. Ovako duboko zadiranje u tužilačku istragu može da ima neke jako ozbiljne motive, ali o tome neko drugi treba da govori", rekla je ona.

Istovremeno, Policijski sindikat Srbije zatražio je pomoć i zaštitu za policajca Dalibora Karanovića navodeći da mu se preti sa nepoznatih brojeva telefona i preko društvenih mreža, odnosno sa profila Nemanje Jovanovića, koji su komentarisali i njegovi prijatelji. Pretnje, kako navodi sindikat, iako prijavljene, nisu izazvale reakciju MUP-a i Tužilaštva.

(Espreso.co.rs / N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.