Pokret Slobodni građani Srbije pokreće peticiju za izgradnju nove džamije u Zemun Polju!
Foto: Marina Lopičić

neverovatno!

Pokret Slobodni građani Srbije pokreće peticiju za izgradnju nove džamije u Zemun Polju!

Predstavnici Pokreta slobodnih građana, posetili su lokaciju u Zemun Polju na kojoj je srušena bespravno izgrađena džamija, i ocenili da noćnim rušenjem i selektivnom primenom zakona vlasti u Srbiji skreću pažnju sa svoje nesposobnosti da reše životne probleme građana

Objavljeno:

Predstavnici Pokreta slobodnih građana, na čijem je čelu Saša Janković, posetili su lokaciju u Zemun Polju na kojoj je srušena nelegalno izgrađena džamija i ocenili da noćnim rušenjima i selektivnom primenom zakona vlasti u Srbiji namerno dižu tenzije kako bi skrenule pažnju sa svoje nesposobnosti da reše životne probleme građana

foto: Filip Plavčić
foto: Filip Plavčić

- Moramo od takve vlasti, koja je mentalno u devedesetim godinama i gore od toga, čuvati mir u društvu i biti solidarni- istakli su članovi predsedništva Pokreta slobodnih gradjana Aida Ćorović i Srdjan Škoro u razgovoru sa muftijom sremskim i glavnim imamom Мedžlisa Zemun Eminom Zejnulahuom.

OGROMNI POLICAJAC NAS JE PSOVAO, DRŽAO SE ZA KRST: Ljudima su srušili molitveni dom a tvrde da su ih usput i VREĐALI! (VIDEO)

Kako se navodi u saopštenju, članovi predsedništva tog Pokreta, predstavnici omladine i Informativne službe posetili su članove lokalne muslimanske zajednice u Zemun Polju u kojem je, u noći izmedju četvrtka i petka, porušen mesdžid u prisustvu jakih policijskih snaga.

foto: Filip Plavčić

Oni su se saglasili da je neophodno da se zakoni i rešenja o rušenju primenjuju transparentno i jednako na sve građane i da je važno da građani budu mudriji od vlasti i ne dopuste joj da izazove nove podele u društvu. Ćorović i Škoro najavili su "smenu vlasti noćnih rušitelja" i izgradnju države u kojoj zakoni važe podjednako za sve, koja podstiče toleranciju i rešava, a ne pravi sukobe.

OGLASILA SE OPŠTINA ZEMUN: Verski objekat srušen, radovi nastavljani uprkos rešenjima! (FOTO)

- Imajući na umu činjenicu da se prekoputa porušenog objekta nalazi zaparloženo opštinsko zemljište, predloženo je pokretanje peticije da se na tom mestu novi mesdžid izgradi uz poštovanje svih propisa. Pokret slobodnih građana pomoći će Islamskoj zajednici u sprovodjenju peticije koja će biti upućena opštini Zemun i pozvaće građane svih veroispovesti da podrže manjinsku zajednicu muslimana u njihovom novom pokušaju da izgrade mesdžidu kojem se vernici okupljaju u vreme molitve - dodaje se u saopštenju.

Muftija sremski Emin Zejnulahu rekao je danas za N1 da islamska zajednica Srbije neće odustati od izgradnje džamije u Zemun Polju.

foto: Filip Plavčić

On je istakao da će od opštine Zemun tražiti da se neka od opštinskih parcela opredeli za tu namenu, kako bi Islamska zajednica mogla legalno da gradi. Do tada će molitve za, kako kaže, 500 ljudi koji se tu okupljaju, držati u dvorištu pored srušene džamije danju, a noćne molitve koje traju tokom Ramazana na ulici.

(Espreso.co.rs / Beta / N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.