Dačić spremio poklone: Lavrov i Keri nose iz Beograda opanke!

SUTRA POČINJE SAMIT OEBS

Dačić spremio poklone: Lavrov i Keri nose iz Beograda opanke!

Predsedavajući ove organizacije i šef srpske diplomatije Ivica Dačić spremio je za sve učesnike skupa prigodne poklone, pa će tako svako od njih od domaćina dobiti paket ručno pravljenih suvenira s tradicionalnim motivima Srbije
Objavljeno: 09:37h

Svetska politička elita, koja će sutra i prekosutra donositi globalno važne odluke na Ministarskom savetu OEBS-a, iz Beograda će poneti srpske opanke i pirotske ćilime! Dačić kao Đenka: Ode ministar spoljnih poslova u fotografe! Predsedavajući ove organizacije i šef srpske diplomatije Ivica Dačić spremio je za sve učesnike skupa prigodne poklone, pa će tako svako od njih od domaćina dobiti paket ručno pravljenih suvenira s tradicionalnim motivima Srbije: obeleživač za knjige sa malim opancima i šarom pirotskog ćilima, magnet za frižider sa opančićima, vez kosovski božur, slatko od šljiva, čokanjčić sa beogradskim motivima, razglednice i turističke brošure.

- Naravno da smo se potrudili da sve brojne goste lepo dočekamo i da Beograd i Srbiju predstavimo na najbolji način. Pokloni su spremni i odabrali smo ih u saradnji sa turističkim organizacijama Srbije i Beograda. To su sitnice i suveniri koji predstavljaju Srbiju u malom - objasnio nam je Veljko Odalović, predsednik Izvršnog odbora Ministarskog saveta OEBS-a.
Osim poklona, koji su već upakovani, u Beogradu je i sve ostalo spremno za doček visokih zvanica iz celog sveta. Pošto su prvi gosti juče stigli na pripremne sastanke, ozbiljne mere obezbeđenja već su vidljive, posebno oko hotela „Hajat“, gde će odsesti najviđeniji gosti, pre svih američki državni sekretar Džon Keri sa svitom od čak 260 članova. Na ulazu u taj hotel već su postavljeni detektori metala i specijalni štit kojim je zaštićen praktično ceo prostor hotelskog stepeništa, a uveden je i poseban režim na parkingu i svako vozilo se pre ulaska kontroliše da li ima sumnjive naprave. Slične mere uvedene su i u ostalih 18 hotela u kojima će biti smeštene delegacije 57 zemalja članica OEBS-a i 11 država mediteranskih i azijskih partnera. (Espreso.co.rs / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.