NEBOJŠA MEDOJEVIĆ O NEZAKONITOJ BLOKADI AMG: Svi moraju da dignu glas protiv progona Kurira i medijske grupe Aleksandra Rodića
Foto: Profimedia

BRUTALAN PRITISAK NA ADRIJA MEDIJA GRUPU

NEBOJŠA MEDOJEVIĆ O NEZAKONITOJ BLOKADI AMG: Svi moraju da dignu glas protiv progona Kurira i medijske grupe Aleksandra Rodića

Predsednik Pokreta za promene Nebojša Medojević podseća da su sloboda govora i štampe temelji demokratskog slobodnog društva.

Objavljeno:

"Oni se moraju s posebnom pažnjom negovati da bi odradile svoju ulogu u društvu, a to je kontrola vlasti i informisanje građana i sprečavanje korupcije i organizovanog kriminala. Mi smo u Crnoj Gori imali iskustvo prošle godine kada je Đukanović hteo, na dan izbora da uvede vanredno stanje i optuži opoziciju za državni udar, što smookarakterisali kao pokušaj erdoganizacije Crne Gore. I upravo taj model - likvidacije opozicije, zatvaranje medija, uništavanje kritičke misli, se dopada mnogim liderima na Balkanu. Ja ovo doživljavam kao nastavak progona vaših novinara, medija i uopšte medijske grupe gospodina Rodića. To je vrlo opasan politički trend i morao bi naići na opštu osudu svih demokratskih struktura u Srbiji, bez obzira da li se slagali sa uređivačkom politikom ili ne. Svako treba da digne glas protiv toga jer ukoliko u Srbiji ostanu samo mediji koje uređuje direktno Vučić, onda Srbija klizi ka jednom stanju koje se može okarakterisati kao demokratija bez opozicije i bez slobode", rekao je Medojević. Režim Aleksandra Vučića je danas nakon 25 dana neprekidnih napada i pritisaka preko poreske inspekcije, brutalnim napadom i zloupotrebom ovlašćenja izvršne vlasti bez ikakvog pravnog osnova blokirao sve račune "Adrija medija grupe".

Poreska uprava nije utvrdila nikakvu poresku obavezu AMG, niti je u rešenju o privremenoj meri navela da bilo kakav budući porez može biti utvrđen.

Takođe, Poreska uprava nije navela nijednu okolnost iz koje proizilazi da eventualno utvrđeni porez neće biti plaćen.

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.