Mihajlović: Srbija će do 2020. biti deo EU, ne saveza bivših Sovjeta

Mi znamo svoj put

Mihajlović: Srbija će do 2020. biti deo EU, ne saveza bivših Sovjeta

Srbija se opredelila da ide ka Evropskoj uniji i to ne samo na rečima, a ulazak Srbije u EU ne znači priznanje Kosova, poručila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture
Objavljeno:

- Srbija do sada, a i u budućnosti, treba da održava dobre odnose sa svima i sa Ruskom Federacijom, ali je naš plan da do 2020. budemo deo EU, ne saveza bivših Sovjeta, naglasila je potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović. Seksom na Zoranu: Gradonačelnik Vranja upućivao lascivne komentare na račun ministarke! Ona je za Radio Slobodnu Evropu rekla da su u Vladi Srbije složni oko tog pitanja, da je sve što je urađeno prethodnih godinu dana, urađeno na putu ka EU. - Verujem da mi možemo 2019. godine da zatvorimo sva poglavlja. Sada sve zavisi samo od nas - da li će sva ministarstva da rade kako treba, da li će dovoljno da se udube i da imaju svoje timove, ne samo Kancelarija za evropske integracije i ne samo ministarka za evropske integracije, nego svi mi, u svakom od naših resora, rekla je Mihajlović.

Na pitanje da li Vlada ima strategiju u vezi Kosova i Rusije, Mihajlović je rekla da niko od Srbije ne traži da prizna Kosovo kao nezavisnu državu i da normalizacija odnosa ne znači priznavanje. - Sve ono što ova Vlada radi je pokušaj da naši građani žive na Kosovu na jedan dostojanstven i pristojan način. To je normalizacija odnosa unutar samog Kosova, navela je Mihajlović. Zoranu Mihajlović pitali kad će da se slika gola! (FOTO) Takođe, istakla je da normalizacija nije priznanje Kosova. - Svi misle da je normalizacija priznanje Kosova i da ulazak Srbije u EU znači priznanje. Ni u jednom dokumentu to ne stoji, niti EU to traži do Srbije, navela je Mihajlović. (Espreso.co.rs / Radio Slobodna Evropa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.