Nikolić bez tajni: Da nisam za EU, to bih i rekao! (FOTO)

OKRENUT KA SVIMA

Nikolić bez tajni: Da nisam za EU, to bih i rekao! (FOTO)

U intervjuu datom televiziji B92, predsednik Srbije kaže da naša zemlja ostaje privržena i Moskvi i Briselu, i da, po njegovom mišljenju, uopšte nije reč o dilemi
Objavljeno:

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da Srbija ne može da ide ka Rusiji jer nema granicu sa njom i da se zalaže za dobre odnose sa Briselom i Moskvom. Evo ti rame moje da plačeš na njemu: Kolege teše Gašića koji još uvek nije smenjen (FOTO) U javnosti se često govori da je predsednik bliži Rusiji, Vlada Briselu, a premijer Berlinu, Nikolić na sve to u intervjuu za B92 kaže: - I Vlada i ja gledamo i ka Moskvi i ka Briselu. Bitno je da održimo stav da gledamo na sve strane, da razmišljamo o mišljenju svoj i da imamo dobre odnose sa svima, da se ne zameramo, osim ako su u pitanju nacionalni interesi. Ja ne razdvajam Berlin i Brisel, Berlin ima najveći uticaj na Brisel, ali kažite mi, šta je alternativa ako se opredelimo za jednu stranu? Da se posvađamo sa drugom? Mi smo opredeljeni ka EU, to smo rekli i ruskom predsedniku i ruskom premijeru, ne znam šta oni misle u glavi, ali nikada nismo dobili bilo kakvu sugestiju ili prekor, kao što nikada iz Brisela nismo dobili jasne nagoveštaje da ne možemo u EU dok ne pokvarimo odnose sa Rusijom. I o tome ćemo razgovarati, po mnogim segmentima ne vidim zajedničku politiku Evropske unije. Šta bi ona radila nekoj državi članici koja je iskočila i nije htela da uvede sankcije Rusiji? - ističe Nikolić.

Prema njegovim rečima, Srbija nije na “ili-ili“, već na “i-i“. - Videćemo koliko, ali šta je alternativa? Kako da se opredelimo za Rusku federaciju kad nemamo zajedničku granicu, okruženi smo Evropskom unijom. Da mislim da treba da idemo prema Rusiji to bih rekao, rekao sam da Srbija ostaje privržena EU, mogao bih slobodno da kažem da nisam za to, ali ja jesam - rekao je Nikolić. (Espreso.co.rs / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.