Mali: Do kraja februara 600 radnih mesta u turskoj fabrici tekstila
Mali je rekao da je do pre nekoliko meseci ta fabrička hala bila napuštena, Foto: Fonet

posao

Mali: Do kraja februara 600 radnih mesta u turskoj fabrici tekstila

Gradonačelnik Beograda je prilikom obilaska pogona rekao da je do pre nekoliko meseci ta fabrička hala bila napuštena

Objavljeno:

U proizvodnom pogonu turskog “Birlešik tekstila” u Lazarevcu, koji je kupio nekadašnju fabriku “Beko”, u toku je probna prozvodnja sa 250 zaposlenih, a do kraja februara krenuće i puna proizvodnja sa 600 zaposlenih, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

On je prilikom obilaska pogona rekao da je do pre nekoliko meseci ta fabrička hala bila napuštena i da je od 2003. godine bivša fabrika “Beko” bila u stečaju.

- Sada je ovde 250 novih zaposlenih, uglavnom žena, probna proizvodnja je u toku, a do kraja februara krenuće puna proizvodnja, sa 600 radnih mesta u Lazarevcu. To je primer kako se borimo za svaki deo grada. Umesto onih koji su fabrike zatvarali, stavljali na njih katance, otpuštali ljude, mi otvaramo fabrike i nova radna mesta - rekao je Mali.

On je naveo da su zaposleni zadovoljni uslovima, a da je prosečna plata 33.000 dinara.

- To nije mala plata za Lazarevac, a nama svako novo radno mesto znači - kazao je gradonačelnik i istakao da turska kompanija nije uzela ni dinar subvencije od države za ovo ulaganje.

On je naznačio da će nakon što fabrika krene u punu proizvodnju, već tokom ove godine krenuti i druga faza u kojoj će turski investitor izgraditi novi pogon na 4.500 kvadratnih metara i zaposliti još 600 ljudi.

- Ukoliko turski prijatelji budu zadovoljni, ići ćemo i na treću fazu i još nekoliko hiljada zaposlenih - rekao je Mali.

Vlasnik fabrike “Birlešik tekstil” Muradin Guneš zahvalio je gradonačelniku i predstavnicima opštine na podršci, ali pre svega, radnicima u fabrici.

Bonus video:

Intervju, Muamer Zukorlić

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.