ŠEŠELJ KUPIO KUĆU U HRTKOVCIMA! Lider radikala se vraća među ljude koje je hteo da protera!
Foto: Filip Plavčić

POTPISAO KUPOPRODAJNI UGOVOR

ŠEŠELJ KUPIO KUĆU U HRTKOVCIMA! Lider radikala se vraća među ljude koje je hteo da protera!

Meštani ovog sela kažu da su u ponedeljak videli lidera radikala kako razgleda kuću koju je pazario

Objavljeno:

Lider SRS Vojislav Šešelj kupio je kuću u Hrtkovcima, gde je, po presudi suda u Hagu, počinio zločine protiv čovečnosti i dobio kaznu od 10 godina zatvora.

Kako saznaje "Blic", lider radikala je pazario nekretninu koja se nalazi u Školskoj ulici, u samom centru tog vojvođanskog sela, na svega 300 metara od katoličke crkve Svetog Klimenta. Naš izvor navodi da je kuća kupljena na ime njegovog sina Mihaila .Naš sagovornik kaže da je on kupoprodajni ugovor potpisao juče kod notara Darka Mikašinovića, koji ima kancelariju u Rumi.

- Nemam pravo da dajem te podatke. Uostalom ja znam tog čoveka - odgovorio nam je Mikašinović, kada smo mu tražili potvrdu informacije.

Meštani ovog sela kažu za "Blic" da su u ponedeljak videli lidera radikala kako razgleda kuću koju je pazario.

Da ima nameru da kupi nekretninu u mestu gde je počinio zločin, moglo se i naslutiti. On je prilikom gostovanja na jednoj lokalnoj televizij izjavio da će na osuđujuću presudu pred Mehanizmom za međunarodne krivične sudove u Hagu da se žali, kao i da će u Hrtkovcima da otvori kancelariju Komiteta za odbranu dr Vojislava Šešelja.

Nije poznato koliko je lider radikala platio ovu nekretninu, ali se na oglasima može videti da se cene sličnih kuća kreću između 20.000 i 30.000 evra.

Ovakav potez Šešelja javnost ne treba da začudi, budući da je u više navrata pokazivao da je spreman na sve. On je nakon osuđujuće presude u Hagu najavljivao da će ponoviti ratne zločine u Hrtkovcima, a nakon toga i da će 6. maja u tom mestu, koje se nalazi u blizini Rume, napraviti veliki miting, odnosno, kako je rekao, radikalsko - đurđevdanski uranak.

Vojislav Šešelj u Hrtkovcima
Vojislav Šešelj u Hrtkovcima foto: Filip Plavčić

Policija je taj skup zabranila, a Šešelj je ipak pokušao da dođe do tog sela, ali je zaustavljen u Jarku, ispred policijske blokade na putu ka Hrtkovcima.

Ipak, vest da lider radikala planira da dođe u Hrtkovce i održi miting uplašile je meštane. Na najavu da će se, kako je rekao, članovi SRS razmileti po tom mestu, stanovnici tog sela u izjavama za medije rekli su da će se zaključati u kuće, spustiti roletne i sačekati da se sve završi. Kako će tek reagovati na vest na im Šešelj dolazi u susedstvo?

Kako je Šešelj izvršio zločin u Hrtkovcima?

Na skupu SRS u Hrtkovcima 1992. godine, kako su mediji objavljivali, Šešelj je pročitao imena 17 meštana Hrvata, za koje je tvrdio da su članovi "Zbora narodne garde" i da su se slagali sa progonom Srba iz Hrvatske. Njima je navodno zaprećeno da se isele, dok je, prema nekim tvrdnjama, 20 porodica hrvatske nacionalnosti izbačeno iz svojih kuća.

Kako je pisalo u optužnici haškog tužilaštva, nakon Šešeljevog govora, u Hrtkovcima je počela kampanja etničkog čišćenja usmerena protiv nesrba, a naročito Hrvata. Tokom sledeća tri meseca, mnogi nesrbi bili su šikanirani, pretilo im se smrću i zastrašivalo, prisiljavajući ih na odlazak. Kuće Hrvata su opljačkane i u njih su se uselili Srbi.

BONUS VIDEO: Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, Espreso intervju

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.