9 neispunjenih obećanja Aleksandra Vučića, a ima ih još! (FOTO) (VIDEO) (GIF)

Bruka koliko nas lažu

9 neispunjenih obećanja Aleksandra Vučića, a ima ih još! (FOTO) (VIDEO) (GIF)

Iako za neuspehe često optužuje bivši režim "žutih demokrata", činjenica je da je od 2012. na vlasti sa svojom partijom SNS. Istraživali smo da li je ispunio data obećanja ili još bolje: zašto nije
Objavljeno: 16:57h

2. Novi ministar odbrane Ministar odbrane Bratislav Gašić uvredio je novinarku B92 rekavši kako "voli novinarke koje lako kleknu". Vučić se konačno nakanio da smeni Gašića? Novi ministar za desetak dana! Nakon snažnog protesta novinara, premijer Vučić izjavio je kako mora da smeni Gašića, bez obzira na to što mu je prijatelj.

- Uvek sam bio protiv hajki i harangi i uvek sam postavljao i svoja leđa i glavu za sve svoje ministre koji su bili izloženi besprizornim napadima, kada su bili krivi samo zato što su ministri u mojoj vladi ili kada su prosto napadani zato što neko mora za nešto da bude kriv. Postavljao sam sebe kao štit, zaštitio sam ih od lažnih napada. Time sam štitio Srbiju, istinu i pravdu... Od ovoga sto je uradio Gašić, za to ne mogu da iznađem izvinjenje, ni opravdanje - rekao je Vučić i izvinio se novinarki B92 u ime cele Vlade. Uličar bez portfelja: Da li Gašiću najbolje kleči klekovača? (MEME) Ipak, Gašić i dalje nesmetano obavlja posao ministra odbrane.

3. Prosečna plata 500 evra - Cilj nam je da držimo javne finansije pod kontrolom da Srbija nikada višše ne bude pred bankrotom, da smanjujemo javni dug i da obezbedimo rast BDP od najmanje 2 odsto - rekao je Vučić u intervjuu početkom januara 2016. i dodao da očekuje da prosečna plata u Srbiji 2017. godine bude 500 evra. Politički retrovizor: 16 događaja koji su potresli Srbiju u 2015! (FOTO) (VIDEO) Problem je u tome što je Vučić u oktobru mesecu prošle godine rekao da nam je prosečna plata u 2015. godini bila 500 evra.

Jedan tviteraš bio je vredan, pa je napravio grafički prikaz toga kako je rasla prosečna plata u Srbiji počevši od 2000. godine. Vertikalna osa označava prosečnu platu u evrima. Pogledajte šta je uočio:

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.