VUČIĆ: Nervira me što se Dačić ne diže ranije
Foto: Ap

PREMIJER OTVORIO DUŠU

VUČIĆ: Nervira me što se Dačić ne diže ranije

Premijer Srbije Aleksandar Vučić kaže da je znao za zabeležene susrete Ivice Dačića i "gospodina Banane" od 2013, ali lideru SPS uglavnom zamera što ne ustaje ranije
Objavljeno: 15:31h

Premijer Srbije Aleksandar Vučić otkrio je da snimci na kojima su zabeleženi susreti Ivice Dačića i njegovih saradnika sa Rodoljubom Radulovićem za njega nisu tajna. - Podaci su istiniti, ali to je nešto što smo mi znali. Znam za snimke sigurno već dve godine, ali znam i za mnogo drugih snimaka - rekao je Vučić gostujući na RTS i dodao da 2013, Tužilaštvo nije imalo elemenata za krivičnu odgovornost i podizanje optužnice protiv Ivice Dačića.

Kako kaže, novinar koji je objavio sporne snimke iste nije dobio od Bezbednosno informativne agencije (BIA), nego od policije. On je naglasio da je ova afera veoma neprijatna za Vladu, da preuzima odgovornost za formiranje koalicije sa Socijalističkom partijom Srbije, ali da uprkos tome smatra da je ta saradnja bila dobra za zemlju. Predsednik Vlade Aleksandar Vučić dodao je da je u toku dana razgovarao u četiri oka sa liderom SPS Ivicom Dačićem, ali nije želeo da javno govori o detaljima tog susreta. Ono što je želeo da komentariše jesu karakter i navike njegovog koalicionog partnera.
- Smatram da on nije lenj čovek. Smatram da on nije glup čovek i da može da bude vrlo koristan za državu. Ipak, voleo bih da ustaje malo ranije - rekao je Vučić. Odluka o izborima do kraja meseca Aleksandar Vučić istakao je da dnevna politika neće uticati na njegovu odluku o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora, te da će odluku o tome doneti krajem meseca. Razlog za to je politička i državna atmosfera u zemlji. - Nosim se sa pritiskom koliko mogu, ali u nekom trenutku ne mogu i onda kažem - neka narod kaže. Nisam doneo nikakvu odluku o izborima i ne volim da donosim odluke pod pritiskom dnevnih afera - rekao je premijer Srbije i naglasio da će se prvobitno konsultovati sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem a glavno merilo će biti da li reforme mogu da se sprovedu uz izbore ili ne. Neću biti premijer ako SNS bude imao manje od 26 odsto podrške - Dok neki vladaju sa šest odsto podrške, ja neću da namećem svoju volju u slučaju da Srpska napredna stranka dobije manje od 26 odsto glasova. Držite me za reč, tada neću biti premijer i tada neću biti na čelu SNS - rekao je Vučić. (Espreso.co.rs / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.