POHAPSITI I SMENITI UREDNIŠTVO POLITIKINOG ZABAVNIKA! SKOJ ima zahtev za Ministarstvo unutrašnjih poslova
SKOJ traži od MUP hapšenje i procesuiranje uredništva Politikinog zabavnika, Foto: Printscreen/Youtube, Beta/Miloš Miškov

izričiti

POHAPSITI I SMENITI UREDNIŠTVO POLITIKINOG ZABAVNIKA! SKOJ ima zahtev za Ministarstvo unutrašnjih poslova

Oni su rekli da upućuju ovaj zahtev zbog širenja mržnje i netrpeljivosti

Objavljeno:

Savez komunističke omladine Jugoslavije zahteva od Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije da po službenoj dužnosti pohapsi kompletno uredništvo Politikinog zabavnika i direkora Politika AD gospodina Zeferina Grasija, zbog, kako su naveli, širenja mržnje i netrpeljivosti i procesuira ih nadležnim organima.

Prenosimo njihovo saopštenje:

- Podsećanja radi, već duži vremenski period uredništvo Politikinog zabavnika propagira nazadne kolaboracionističke i fašističke ideje, a po važećem Ustavu i zakonima Republike Srbije propagiranje fašističkih ideja i pokreta je zabranjeno i strogo kažnjivo. U prošlom broju Politikinog zabavnika je izašao afirmativni teksto o Dimitriju Ljotiću. Dimitrije Ljotić i njegov Narodni pokret “ZBOR” su bili osvedočeni fašisti, a zbog skandaloznog teksta koji se našao o njemu u Poltikinom zabavniku kompletno uredništvo mora biti momentalno smenjeno i pohapšeno. Naša organizacija je započela kampanju protestom u nedelju ispred dnevnog lista Politika u Beogradu, tražeći od rukovodstva momentalnu ostavku, dok ćemo u ponedeljak 28.1. 2019. godine u 12h predati pismo Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije u kome zahtevamo da se po službenoj dužosti pohapsi uredništvo Politikinog zabavnika na čelu sa glavnim i odgvoornim urednikom Zeferionom Grasijem. Mi ovim putem ističemo da je promovisanje fašizma u Politikinom zabavniku sramno i skandalozno. Politikin zabavnik je mnogim generacijama bio sastavni deo detinjstva. On je imao ogromnu ulogu u obrazovanju i emancipaciji omladine, ali i svih drugih starasonih struktura u društvu. Dnevni list Politika i Politikin zabavnik su novine sa najvećom tradicijom u Srbiji. Mnogi istaknuti recolucionari i antifašistički borci poput Vladislava Ribnikara, Branka Ćopića i mnogih drugih su pisali za ovaj list, dok sadašnje uredništvo Politkinog zabavnika je najveća ljaga i sramota za ovaj list. Ovakav stav Politikiniog zabavnika je kriminalan i on vređa novinarsku etiku sa jedne strane i sve fašističke žrtve i građane Srbije sa druge strane - piše u saopštenju.

Bonus video:

Espreso intervju, ministarka pravde Nela Kuburović

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.