Finiš se bliži: Vlada do 8. avgusta, a evo ko su novi ministri!
Foto: Marina Lopačić

Vučić prelomio

Finiš se bliži: Vlada do 8. avgusta, a evo ko su novi ministri!

Selaković potpredsednik, Knežević se vraća u Nemanjinu, a biće formirana dva nova resora. Ministarstvu za vanredne situacije biće dodat sektor ekologije i zaštite okoline
Objavljeno: 22:18h

Sve oči uprte su u mandatara Aleksandra Vučića zbog kalkulacija u vezi sa sastavom nove vlade Srbije, a velike su šanse da bude formirana 8. avgusta, saznaje Kurir.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Iako je izvesno da će ostati isti broj ministarstava, među njima će se naći dva nova resora - resor za lokalnu samoupravu i resor ekologije, koji će biti pripojen Ministarstvu za vanredne situacije.

Govoreći o sastavu nove vlade, Vučić je poručio da će za njega biti najvažniji rad i rezultat.

Izgleda da većinu ministara muči neizvesnost da li će ostati u fotelji, ali i političari koji smatraju da su zaslužili šansu da uđu u te cipele, objašnjava izvor Kurira.

Prtema njegovim navodima, od svih ministara u vladi, šestoro njih imaju sigurnu fotelju - Zorana Mihajlović, Nikola Selaković, Nebojša Stefanović, Rasim Ljajić, Dušan Vujović i Aleksandar Vulin. Kako je već pisano, Nemanjinu bi trebalo da „osveže“ gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović kao ministar poljoprivrede i Goran Knežević, kao ministar privrede.

Pre nego što Aleksandar Vučić pročita ekspoze, a novi ministri polože zakletvu u Skupštini Srbije, lider SNS će u okviru stranke predstaviti rešenja za kabinet. Imena novih ministara pročitaće prvo na sednici Predsedništva SNS, a onda i na sednici Glavnog odbora stranke. Tako je pre dve godine šef naprednjaka na sednici GO u Novom Sadu obelodanio kome je ukazao poverenje i imenovao ga za člana Nemanjine 11.

(Espreso.co.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.