VUČEVIĆ: Zahvaljujem se na podršci koju Italija kontinuirano pruža Srbiji na njenom putu ka EU
Gradonačelnik se zahvalio na podršci, Foto: Grad Novi Sad

AMBASADOR ITALIJE POSETIO NOVI SAD

VUČEVIĆ: Zahvaljujem se na podršci koju Italija kontinuirano pruža Srbiji na njenom putu ka EU

Gradonačelnik se zahvalio na podršci koju Italija kontinuirano pruža Srbiji na njenom putu ka Evropskoj uniji

Objavljeno:

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je u Gradskoj kući ambasadora Italije u Srbiji Nj.E. Karla Lo Kaša. On je u poseti gradu kako bi ponovo video postavku remek-dela rimskog vajarstva pod nazivom „Roma Aeterna“ u Zbirci strane umetnosti Muzeja grada, koja je otvorena za posetioce još sutra.

foto: Grad Novi Sad

Tokom razgovora izraženo je obostrano zadovoljstvo zbog ohrabrujućih podataka u pogledu epidemiološke situacije u obe zemlje. Oni su se složili da su neophodni naporan rad i posvećenost svih državnih institucija kako bi se poboljšala situacija u ekonomskom pogledu, ali i da bi došlo do normalizacije društvenih aktivnosti.

foto: Grad Novi Sad

Ambasador je naglasio da su izazovi u pogledu saniranja posledica pandemije veliki i izrazio zahvalnost što je Srbija donirala medicinsku opremu Italiji i što se mnogo puta dokazala kao zemlja-partner i odan prijatelj.

foto: Grad Novi Sad

Gradonačelnik se zahvalio na podršci koju Italija kontinuirano pruža Srbiji na njenom putu ka Evropskoj uniji i istakao da se nada da će se saradnja na svim poljima vrlo brzo nastaviti u punom kapacitetu, nakon pandemije koja je pogodila ceo svet.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Grad Novi Sad)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.