OGLASILA SE ZORANA MIHAJLOVIĆ: Morala je da otkrije jednu VAŽNU STVAR!
Mihajlovićeva, Foto: Pritnscreen

važan sektor

OGLASILA SE ZORANA MIHAJLOVIĆ: Morala je da otkrije jednu VAŽNU STVAR!

Reforme u rudarstvu i energetici

Objavljeno:

Posle rezultata u građevinarstvu cilj nam je da sprovedemo reforme u sektoru energetike i rudarstva i da sve sve procedure učinimo elektronskim, poručila je danas ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović tokom susreta prilikom susreta sa predstavnicima NALED-a.

"Cilj je da uvedemo e-energetiku i e-rudarstvo, da sve procedure učinimo elektronskim i omogućimo digitalizaciju postupaka. Za to je neophodna izmena zakonske regulative, menjaćemo zakone o energetici, rudarstvu, o efikasnom korišćenju energije, ali i raditi na novom zakon o obnovljivim izvorima energije", rekla je ona.

Dodala je da se rezultati koje je građevinarstvo ostvarilo na Duing biznis listi zajedničkim radom mogu postići i u rudarstvu i energetici, saopštilo je ministarstvo.

Izvršna direktorka NALED-a Violeta Jovanović istakla je da se u toj organizaciji raduju nastavku saradnje.

"Nadamo se da ćemo u Ministarstvu rudarstva i energetike sa novom energijom nadmašiti rezultate koje smo postigli u Ministarstvu građevinarstva. Mislim da svi imamo apetit da se naprave krupni koraci u ovom sektoru i spremni smo da razgovaramo i podržimo konkretne inicijative", rekla je ona.

Saopšteno je da je tokom sastanka bilo reči o aktivnostima na unapređenju pozicije Srbije na Duing biznis listi Svetske banke i procedurama neophodnim za smanjenje vremena za dobijanje priključka za električnu energiju, Razgovaralo se i o potrebi za uspostavljanjem bolje i dostupnije energetske infrastrukture, kao i o neophodnim zakonskim procedurama za uvođenje e-energetike i e-rudarstva.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.