Toma dobio orden, pa poručio: Hvala vam što ne priznajete Kosovo!
Foto: Fonet

nikolić zahvalan

Toma dobio orden, pa poručio: Hvala vam što ne priznajete Kosovo!

- Srbija posebno ceni to što Kazahstan ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije, i što je aktivno angažovan u podršci Srbiji u međunarodnoj organizaciji u vezi s tom pokrajinom - kazao je Nikolić
Objavljeno: 14:27h

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić zatražio je danas od predsednika Kazahstana Nursultana Nazarbajeva da njegova zemlja ni sledeće godine ne podrži inicijativu za prijem Kosovo u Organizaciju UN za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESKO).

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

"Izuzetno smo zahvalni što je Kazahstan glasao protiv ulaska samoproklamovane republike Kosovo u UNESKO. Sledeće godine, na žalost, očekujemo da se ta inicijativa ponovi, i ja već sada apelujem na naše prijatelje da nam pomognu u sprečavanju te anticivilizacijske i bezumne namere", rekao je Nikolić u Beogradu nakon sastanka sa kazahstanskim predsednikom koji je u zvaničnoj poseti Srbiji.

foto: Fonet

On je rekao da Srbija posebno ceni to što Kazahstan ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije, i što je aktivno angažovan u podršci Srbiji u međunarodnoj organizaciji u vezi s tom pokrajinom.

Predsednik Kazahstana Nursultan Nazarbajev izjavio je danas da je Srbija važan partner Kazahstana u Evropi, ali da trgovinski i ekonomski odnosi ne odgovaraju mogućnostima dve države.

Kazahstan će glasati da se jedan kontignet automobila iz Srbije uveze bez carine u zemlje Evroazijske unije, saopšteno je danas.

Nazarbajev koji je u trodnevnoj zvaničnoj poseti Srbiji, rekao je na konferenciji za novinare s predsednikom Tomislavom Nikolićem da je potencijal za međusobnu saradnju veliki, i da su razgovarali kako da se olakša trgovinska i ekonomska saradnja uopšte.

foto: Beta

On je inače srpskog predsednika odlikovao i Ordenom prijateljstva prvog stepena.

foto: Fonet

Nazarbajev se sastao i sa premijerom Vučićem.

Premijer Vučić zahvalio je Nazerbajveu za sve što Kazahstan na međunarodnom planu čini za Srbiju, i izrazio nadu da će nakon posete doći do jačanja ekonomske saradnje dve zemlje, kao i da će veći broj kazahstanskih kompanija doći u Srbiju.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.