Za one koji dolaze iz Srbije – 0 šanse da ostanu u EU!
Foto: AP

Poruka eu

Za one koji dolaze iz Srbije – 0 šanse da ostanu u EU!

Za one koji dolaze iz Srbije, njihove šanse za ostanak u državama EU su praktično nula i na jedan ili drugi način oni će biti vraćeni u Srbiju
Objavljeno:

Zamenik šefa Delegacije EU u Srbiji Oskar Benedikt izjavio je da za one koji dolaze iz Srbije i žele da ostanu u državama EU nema šanse za to.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

On je istakao da će oni "na jedan ili drugi način" biti vraćeni u Srbiju.

Kako je rekao, EU je veoma usredsređena na problem migracija, navodeći da to treba posmatrati sa dva aspekta - jedan su migracije sa područja razrušenih i opustošenih ratom, dok se u drugom slučaju govori o azilantima iz Srbije. "Za one koji dolaze iz Srbije, njihove šanse za ostanak u državama EU su praktično nula i na jedan ili drugi način oni će biti vraćeni u Srbiju. Pitanje je na koji se način vlasti u Srbiji bore sa problemom povratnika i kako im obezbediti dostojanstven život", rekao je Benedikt novinarima u pauzi skupa Beogradski dijalozi, koji se održava u Skupštini grada. On je podvukao da EU podržava Srbiju, kako ekspertizom u toj oblasti, tako i sredstvima koja izdvaja na pomoć, navodeći da je najosetljivija grupa romske populacije. "EU je do sada izdvojila 11,5 miliona, a u budućem periodu izdvojiće još 20 miliona evra u te svrhe", rekao je Benedikt. O rešavanju problema migranata koji se vraćaju u Srbiju, kako kaže, razgovara sa ministrom Vulinom, potpredsednicom vlade Zoranom Mihajlović, komesarom za izbeglice i migracije Vladimirom Cucićem.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.