Krle za Espreso: Zašto su svi kandidati za lidera DS očajni i ko se najviše raduje Šutanovčevoj pobedi? (VIDEO)
Foto: Jelena Vučetić, Fonet, Beta, Nemanja Pančić

ekspeRtska analiza

Krle za Espreso: Zašto su svi kandidati za lidera DS očajni i ko se najviše raduje Šutanovčevoj pobedi? (VIDEO)

Demokratsku stranku čekaju izbori za predsednika stranke, koji će imati zadatak da je "vrati na pravu put" nakon prosnuća. Nebojša Krstić je za Espreso analizirao svakog od kandidata za budućeg šefa demokrata
Objavljeno: 16:07h

Nebojša Krstić, PR stručnjak, vrlo upućen u prilike na srpskoj političkoj sceni, ali i u stanje pojedinih stranaka, naročito Demokratske stranke, kaže za naš portal da budućeg šefa DS čeka ogroman posao.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Za to mesto, da podsetimo, na direktnim izborima, članovi će birati između Dragana Šutanovca, Srboljuba Antića, Zorana Lutovca i Bojana Pajtića.

Oni će imati zadatak da vode stranku u trenu kada je u njoj "potpuno rasulo".

Kako je Šutanovac podneo brutalnu prozivku na svoj račun?

foto: Fonet, Beta, Stefan Jokić, Nebojša Mandić

Hteli smo da kupimo Slobinu vilu na Dedinju za milione! Zapanjilo nas je šta su rekli prodavci! (FOTO)

O dobrim stranama svakog od njih, o tome da li će neko od njih moći da vrati stari sjaj nekada vladajućem DS-u, Krstić je za Espreso govorio direktno i jasno, a otkrio nam je i svoju prognozu - ko će biti na čelu Demokratske stranke?

Za koga misli da je najveštiji političar, a ko bi bio potpuni promašaj za DS - pogledajte u EspesoVideu:

Osvrćući se na stanje u Demokratskoj stranci Krstić u razgovoru za Espreso kaže da je ona u krizi od 2012. godine, a da je trenutak kada je izgubila izbore "za dlaku" prelomni momenat kada kriza u stranci postaje vidljiva, i u vođstvu, i generalno:

- DS nema nikakvu funkciju danas u Srbiji. Ona je izmišljena 90-ih u trenutku kad smo imali začetak višestranačja u Srbiji i imala je ideju da demokratizuje Srbiju, da je uvede u EU...Ali danas imamo situaciju da je te postulate preuzeo Vučić...On vodi Srbiju u EU, on otvara poglavlja... On radi sve ono što bi trebalo da radi DS da je na vlasti.

- Sad kada Vučić radi sve što je radio DS, i to neke stvari bolje i uspešnije, ljudi se pitaju "Šta će nam DS" - objašnjava naš sagovornik i kaže da budućem predsedniku DS neće biti nimalo lako.

Da li je DS-u ostalo samo ono "ko poslednji izađe neka ugasi svetlo" ili postoji svetlo na kraju tunela, pogledajte u video intervjuu:

( A.Krunić )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.