Roditelji će prijavljivati svoje novorođenče za 15 minuta (FOTO)
Foto: Beta

stop birokratiji

Roditelji će prijavljivati svoje novorođenče za 15 minuta (FOTO)

Ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Srebije Ana Brnabić izjavila je da je ovo projekat koji će roditeljima uštedeti vreme i koji je od izuzetne važnosti
Objavljeno: 16:04h

Ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Srebije Ana Brnabić izjavila je da će roditelji zahvaljujući projektu "Bebo dobrodošla na svet" i usluzi "e-beba" besplatno moći da za 15 minuta elektronskim putem prijave rođenje bebe na jednom mestu.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ona je istakla da joj je čast da u prisustvu Aleksandra Vučića i kolega ministara, najavi ovaj projekat, koji je od izuzetne važnosti za roditelje, kako ne bi morali više da trče po šalterima i opštinama, već sada to mogu da urade besplatno. Najpre će roditelji posle elektronske prijave dobijaju SMS poruku - potvrdu da su uspešno prijavili bebu, a zatim će na adresu njihovog prebivališta biti poslata sva potrebna dokumentacija - izvod iz matične knjige rodjenih i kartica zdravstvenog osiguranja.

foto: Fonet

VUČIĆ O TREPČI I ALBANSKOJ SILI: Ko pokazuje zube, zubi će mu biti polupani!

Navela je da tri ministarstva koja su nosila ovaj projekat, žele ovima da kažu - stop birokratiji.

Država postaje servis građana, a da biste prijavili bebu roditelji treba samo da se dogovore o imenu bebe. Sve ostalo rade ranici u porodilištima. Ovo će roditeljima uštedeti i do 7 sati vremena.

Najavila je i da će joj biti zadovoljstvo da danas sa ministrom Lončarom obiđe porodilišta i proveri kako radi novi sistem elektronskog prijavljivanja beba.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će elektronsko prijavljivanje rođenja beba uštedeti 400.000 radnih sati administrativnih radnika.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.