DANAS JE SKUPŠTINA DS: Demokrate biraju vrh stranke!
Foto: Dragana Udovičić

zasedanje

DANAS JE SKUPŠTINA DS: Demokrate biraju vrh stranke!

Predsedništvo DS u ponedeljak, 24. oktoba prihvatilo je predlog predsednika stranke Dragana Šutanovca da na čelu Političkog saveta DS bude Zoran Lutovac koji je na izborima za predsednika DS osvojio drugo mesto
Objavljeno: 10:34h

Skupština Demokratske stranke (DS) zasedaće danas u Beogradu, a kako je najavljeno, trebalo bi da izabere članove Glavnog odbora, Nadzornog odbora, Statutarne komisije i predsednika Političkog saveta.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Predsedništvo DS u ponedeljak, 24. oktoba prihvatilo je predlog predsednika stranke Dragana Šutanovca da na čelu Političkog saveta DS bude Zoran Lutovac koji je na izborima za predsednika DS osvojio drugo mesto.

Šutanovac čist kao suza: Oslobođen optužbi za pašnjak!

Funkciju predsednika Političkog saveta nekoliko godina obavljao je Dragoljub Mićunović kome je sada predloženo da bude počasni predsednik, što je odbio, rekavši da želi da bude aktivan član stranke. Za članove Statutarne komisije Predsedništvo DS predložilo je Dušana Dinčića, Borisa Pavlovića, Andreja Katančevića, Dragana Radulovića, Đorđa Popca, Dragana Alempijevića, Suzanu Bojković, Srđana Sandića i Mirka Soca.

foto: Aleksandar Jovanović Cile

Skupštini na početku rada treba da bude predstavljen izveštaj o neposrednim stranačkim izborima, a članovima stranke obratiće se novi predsednik Dragan Šutanovac. Skupština će diskutovati i o statutarnim promenama. DS održala je 24. septembra prve stranačke neposredne izbore na kojima je za predsednika izabran Dragan Šutanovac, a izabrani su i potpredsednici Tamara Tripić, Branislav Lečić, Nada Kolundžija, Igor Salak i Jovan Marković.

Posle Skupštine stranke trebalo bi da bude održana i sednica Glavnog odbora koji treba da izabere zamenika predsednika stranke, predsednika i članove Izvšnog odbora, generalnog sekretara i sekretara stranke, čime će biti okončan izborni proces u DS.

(Espreso.co.rs/ Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.