Na Francuskom vojnom groblju ambasadori SAD i Francuske odali počast
Foto: Fonet

počast žrtvama!

Na Francuskom vojnom groblju ambasadori SAD i Francuske odali počast

Počast kod spomenika na tom groblju odali su francuska ambasadorka Kristin Moro, američki ambasador Kajl Skot, kanadski ambasador Filip Pinington i nemački ambasador Aksel Ditman
Objavljeno:

Na Francuskom vojnom groblju u Beogradu polaganjem venaca i intoniranjem himni Srbije i Francuske obeležen je Dan primirja u Prvom svetskom ratu, 11. novembra 1918.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Počast kod spomenika na tom groblju odali su francuska ambasadorka Kristin Moro, američki ambasador Kajl Skot, kanadski ambasador Filip Pinington i nemački ambasador Aksel Ditman. Vence su položili i predstavnici Udružeja francusko-srpskog prijateljstva. Francuska ambasadorka podsetila je da je ceremonija organizovana u čast žrtava koje su poginule u borbama od 1916. do 1918. na teritoriji Srbije. Ona je kazala da je dirnuta time što su svečanosti prisustvovali brojni gradjani i zvaničnici, a kao posebno važno istakla je i prisustvo predstavnika onih zemalja koje nisu bile saveznice u Prvom svetskom ratu.

Vučić i Džonson položili vence i odali počast povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu! Prema rečima Moroove, današnji praznik i ceremonija upriličena tim povodom predstavlja dokaz prijateljstva Srbije i Francuske. U Srbiji je danas državni praznik povodom 11. novembra, Dana primirja u Prvom svetskom ratu, koji se u zemlji obeležava od 2012. godine. Tog dana su sile Antante i Nemačka, posle višemesečnih tajnih pregovora u jednom železničkom vagonu na zabačenoj pruzi u šumi Kompijenj, u Francuskoj, potpisale primirje.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.