DRŽAVNI POSAO - najlepši posao: 221 službenik u Vladi ima status VRŠILAC DUŽNOSTI!
Foto: Giphy

OSLADILO IM SE

DRŽAVNI POSAO - najlepši posao: 221 službenik u Vladi ima status VRŠILAC DUŽNOSTI!

Vlada je samo u poslednjih mesec dana imenovala više od 60 vršilaca dužnosti ili im produžila "privremeni" mandat, a taj trend će se nastaviti jer mnogima do kraja godine ističe zakonski rok od devet meseci koliko mogu da budu u tom statusu
Objavljeno: 11:23h

U Vladi Srbije 221 državni službenik ima status vršioca dužnosti, pišu "Večernje novosti" pozivajući se na podatke dobijene od vladine Službe za upravljanje kadrovima.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Kako navode "Novosti", Vlada je samo u poslednjih mesec dana imenovala više od 60 vršilaca dužnosti ili im produžila "privremeni" mandat, a taj trend će se nastaviti jer mnogima do kraja godine ističe zakonski rok od devet meseci koliko mogu da budu u tom statusu.

U tom "vakumu" nalaze se i direktori kancelarija za EU i Kosovo i Metohiju Ksenija Milenković i Marko Đurić, zatim šefovi kancelarija za saradnju sa civilnim društvom i ljudska i manjinska prava Žarko Stepanović i Suzana Paunović.

Vršioci dužnosti su i direktorka Avio-službe Aneta Bulatović, kao i na desetine pomoćnika ministara u gotovo svim resorima.

Bivši ministar privrede, Željko Sertić nedavno je imenovan za direktora Razvojne agencije Srbije takođe u privremenom statusu od šest meseci.

Marku Đuriću je v.d. status u septembru produžen na još tri meseca, a konkurs za tu poziciju nije raspisan, dok je za mesto direktora kancelarije EU konkurs raspisan još u septembru.

U službi navode da je od početka godine do danas oglašeno ukupno 49 internih i javnih konkursa, od čega je okončano 12, a Vlada je na položaje postavila samo dva čoveka.

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.