ČISTIO SAM DRUŠTVO OD BIOLOŠKOG OTPADA: Jezive reči čoveka koji je smislio IGRU ZBOG KOJE SE DECA UBIJAJU
Foto: Printscreen/youtub/Mmedia Mreza

U pritvoru

ČISTIO SAM DRUŠTVO OD BIOLOŠKOG OTPADA: Jezive reči čoveka koji je smislio IGRU ZBOG KOJE SE DECA UBIJAJU

Nagađa se da je na nagovor Bjudeikina ili drugih "mentora" život oduzelo više desetina maloletnika
Objavljeno:

- Recimo, od 20.000 ljudi, znali su da će njihova publika biti samo njih 20. "Biološki otpad", tako su administratori grupe nazivali decu koju su terali na samoubistvo.

Okupili bi ih, a onda im zadali zadatke koji su nekoj deci bili suviše dosadni ili čudni da bi ih izveli. Njima se očito nije moglo manipulisati.

Ipak, onima koji su ostali, zadavali su puno teže zadatke, poput rezanja vena, hodanja po ivici zgrade i ubijanja životinja, a da su izvršili zadatak morali su dokazati snimcima ili fotografijama. Većina dece odustala bi pri tim koracima. Samo mala grupa izvršila bi zadatke, a tada bi već bili potpuno zaslepljeni onime što im administrator naredi, bez obzira na to koliko zadatak bio jeziv. Osećali su da je njihovo mesto vrlo važno u grupi i činili su sve da ostanu u igri. Jedan od problema s kojima se suočavamo je to što je deci koji su počinili samoubistvo administrator kazao da pre toga izbrišu sva dopisivanja na njihovim društvenim mrežama, što je njih 15 i učinilo.

Kombinacija soli i blututa: Ovaj uređaj će vas zabavljati tokom večere! (FOTO)

Istražitelj Breido kazao je kako Bjudeikin u školi nije imao prijatelja i da mu je majka bila prezaposlena pa mu nije posvećivala dovoljno pažnje.

- Bio je u konfliktu s roditeljima. Nije bio dobar učenik. A nakon škole, vrieme je provodio na Internetu. Majku bi jedva video. Odlazila je iz kuće u 5 ujutro i vraćala se kasno. On koji nije imao bliske veze ni sa kim, odjednom je osetio da je zadužen za tuđe odluke i živote. Deci bi govorio da se ne boje, da će se svi naći na nebu.

U jezivom intervjuu Bjudeikina su pitali je li zaista nagovarao tinejdžere da se ubiju.

- Ne brinite, sve ćete shvatiti. Umirali su sretni. Ja sam im dao ono što im je trebalo u stvarnom životu: toplinu, razumevanje i povezanost - kazao je. No, rekao je da nije reč o 130 tinejdžera, o koliko ih se govori u medijima.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.