OVAJ MLADIĆ JE 9 GODINA U ZABAČENOJ KUĆI ČEKAO KRAJ SVETA: Cure svi detalji o ČUDNOJ PORODICI - ovako su otkriveni!
Jan je 9 godina bio izolovan od sveta, Foto: EPA/Wilbert Bijzitter / Facebook

najbizarniji slučaj u holandiji

OVAJ MLADIĆ JE 9 GODINA U ZABAČENOJ KUĆI ČEKAO KRAJ SVETA: Cure svi detalji o ČUDNOJ PORODICI - ovako su otkriveni!

Istražitelji priznaju da su duboko zbunjeni slučajem i još uvek rade na odgovorima na ključna pitanja - poput toga da li je porodica držana protiv njihove volje

Objavljeno: 13:40h

Pojavile su se prve slike 25-godišnjeg čoveka koji je spasio porodicu iz izolacije u zabačenoj holandskoj kući dok je čekali "kraj sveta" nakon što je prišao obližnjem baru i zatražio pomoć.

Policija kaže da je Jan Zon van Dorsten poslednjih devet godina živeo u „malom zatvorenom prostoru“ u kući u Ruinervoldu, 60 milja severno od Amsterdama, sve dok se u nedelju nije pojavio u jednom baru u gradu, i naručio pet piva, i rekao da ne može kući.

On je odveo službenike do zabačene kuće, gde su zajedno sa ocem zatekli Janovih četvoro braće i sestara, starih između 18 i 25 godina.

Porodica je odvedena na sigurno mesto, dok je sedma osoba - Austrijanac Josef B, 58 - uhapšen.

Istražitelji priznaju da su duboko zbunjeni slučajem i još uvek rade na odgovorima na ključna pitanja - poput toga da li je porodica držana protiv njihove volje i koja je tačno veza bila sa Josefom B.

Misteriju još više produbljuje činjenica da je Jan, najstariji sin, imao pristup društvenim medijima i bio je aktivan na Fejsbuku od juna ove godine.

Posle duže pauze, tada se Jan iznenada ponovo aktivirao na Fejsbuku postom kojim je objavio da radi kao menadžer online prodavnice u Krekonatu, smeštenom u Mepelu, selu na oko četiri kilometra od Ruinervolda.

foto: Facebook printscreen

Lokalni mediji opisuju Josefa B kao "zanatliju" i "čoveka sa neobičnim poslovima" koji je imao malu vlastitu radionicu u Mepelu.

Alida ten Oever, koja je bila vlasnik kuće i iznajmljivala je Josefu, rekla je da je on uvek plaćao kiriju na vreme i da nikada nije videla tragove drugih ljudi koji žive u tom imanju. Komšije su za RTV Drenthe rekli da je Josef bio zatvoren čovek koji nikada nije puštao posetioce u kuću.

Povrće se uzgajalo na parcelama koje okružuju imanje, a takođe su imali kozu.

Josefa su često viđali sa dvogledom, a odvraćao je svakoga ko bi zalutao preblizu kuće. Meštani su rekli su da je u dvorištu bila sigurnosna kamera, a da a u selu postoji sumnja da Josef uzgaja kanabis.

foto: EPA/Wilbert Bijzitter

Gradonačelnik Ruinervolda Roger de Grut rekao je na konferenciji za štampu da ni on ni policija nikada nisu videli nešto slično.

Govoreći o unutrašnjosti kuće, dodao je:

- Policija je pronašla brojne sobe sa improvizovanim nameštajem u kojem je porodica živela u povučenom postojanju. Tu je pronađeno šestoro.

Negirao je da porodica živi u podrumu. U saopštenju lokalne policije navodi se da Josef B odbija saradnju, ali je pritvoren i saslušan.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Daily mail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.