Priprema...pozor...KOPAJ GROB! Da li je ovo NAJBIZARNIJE TAKMIČENJE na svetu? (FOTO) (VIDEO)
Foto: Reuter

Pogledajte kako je to izgledalo

Priprema...pozor...KOPAJ GROB! Da li je ovo NAJBIZARNIJE TAKMIČENJE na svetu? (FOTO) (VIDEO)

Pobedu je odneo tim iz sela u Slovačkoj pored jake konkurencije takmičara iz Poljske i Mađarske, pa su tako i zvanično postali najbrži kopači raka u Istočnoj Evropi
Objavljeno: 13:58h

Prošlog utorka u Trenčinu u Slovačkoj 11 timova od po dva čoveka takmičilo se u kopanju raka, turnir na kojem se učesnici ocenjujuju na osnovu brzine, preciznosti i estetskog kvaliteta.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Pobedu je odneo tim iz sela u Slovačkoj pored jake konkurencije takmičara iz Poljske i Mađarske, pa su tako i zvanično postali najbrži kopači raka u Istočnoj Evropi.

RUGALI su joj se zbog obrva čitavog života, a onda im je njen potez ZAPUŠIO USTA! (FOTO)

Članovi timova na raspolaganju su imali ašove i lopate kako bi iskopali raku koja je trebala da bude duboka 1.5 metara, dugačka 2 metra i 0.9 metara široka.

foto: Reuter

Takmičenje se održava u okviru Međunarodne izložbe usluga sahrane i kremiranja i ima za cilj promociju pogrebne industrije i manje ozbiljnog pogleda na perspektivu ovog posla.

Kristijan Stric, predstavnik takmičenja koji je obukao kostim smrti, kaže:

- Čitava ova izložba ima za cilj spajanje pogrebnih kompanija, ali i da pokaže ljudima koliko je ovaj posao zapravo težak.

- Mnoga groblja u Slovačkoj su prepuna i prostor između grobova je toliko uzak da su nam potrebni ljudi pre mašina. Oni mnogo rade, nebitno da li pada kiša ili sneg, navodi Stric.

foto: Reuter

Dva brata, Ladislav Skladan (43) i Čaba Skladan (41), koja su predstavljala kompaniju Peter Pastorok završili su kao pobednici pošto su iskopali raku za samo 54 minuta.

- Srećan sam što smo pobedili. Znači nam to posle 15 godina u ovom poslu, kaže Čaba, dok Ladislav dodaje:

- Morao sam da se fokusiram na brzinu, ali kada je vreme dobro i kada mogu da pričam sa svojim bratom, to je za mene posao iz snova.

foto: Reuter
foto: Reuter
foto: Reuter
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.