OVAJ MUŠKARAC STOJI IZA DANICE MAKSIMOVIĆ: Evo čime se ON BAVI, zabezeknućete se (FOTO)
Foto: Marina Lopičić

gledajte

OVAJ MUŠKARAC STOJI IZA DANICE MAKSIMOVIĆ: Evo čime se ON BAVI, zabezeknućete se (FOTO)

Tokom 1991. godine se pojavila u filmovima „Kuća za rušenje“, „Smrt gospođe ministarke“, „Noć u kući moje majke“, „Holivud ili propast“, „Tesna koža 4“, kao i u seriji „U ime zakona“

Objavljeno: 20:24h

Danica Maksimović je srpska pozorišna, filmska i televizijska glumica. Rođena je 24. januara 1953. godine u Reljincima, naselju u Moravičkom okrugu. Živi i radi u Beogradu. Danica Maksimović je dugo nastupala u Pozorištu na Terazijama, a prvu zapaženiju ulogu je imala 1980. godine u filmu „Hajduk“ u kome je glumila Jelenu. Usledila je epizodna uloga prodavačice u kultnoj seriji „Vruć vetar“. Tokom 1981. godine je bila Cana u filmu „Kraljevski voz“, Julka u seriji „Sijamci“, Anka Ninković u seriji „Svetozar Marković“, a pojavila se u filmovima „Berlin kaput“, „Bila jednom ljubav jedna“ i „Dorotej“.

Sa njim ima sina Miloša koji je perspektivan pozorišni reditelj.

Danica Maksimović
foto: © ATA Images

Naredne godine je tumačila ulogu sobarice u filmu „Beograd nekad i sad“, bila je Mira Pantić u prvom delu „Tesne kože“ i Helen Vudvord u filmu „Sabinjanke“. U toku 1986. godine je tumačila ulogu Rade švercerke u filmu „Bal na vodi“ i Matilde u filmu „Razvod na određeno vreme“, a naredne godine je bila Dezi u seriji „I to se zove sreća“, zatim Mira Pantić u drugom delu „Tesne kože“, a pojavila se u filmu o Lepoj Breni i Slatkom grehu, „Hajde da se volimo“. Tokom 1991. godine se pojavila u filmovima „Kuća za rušenje“, „Smrt gospođe ministarke“, „Noć u kući moje majke“, „Holivud ili propast“, „Tesna koža 4“, kao i u seriji „U ime zakona“.

1 / 4 Foto: Damir Dervišagić

Glumica je 1996. godine je napustila matično pozorište posle fijaska sa „Hamletom“ i ponela je status slobodnog umetnika. Već naredne godine joj je dodeljena jedna od glavnih uloga u filmu „Buđenje proleća“. Tokom 1998. godine je tumačila ulogu službenice u filmu „Tri palme za dve bitange i ribicu“ i kurve u filmu „Rane“ Utelovila je Tetku Danicu u seriji „Sinđelići“ i Živanu u seriji „Sumnjiva lica“ koje je publika imala priliku premijerno da pogleda 2017. godine. U seriji „Šifra Despot“ iz 2018. godine tumačila je Mirelu, a u seriji „Daleko je Holivud“ Stojanku.

Danica Maksimović
foto: Printscreen Instagram

Danica je igrala u brojnim predstavama, a neke od njih su „Lukrecija iliti ždero“, „Sezona naručenih ubistava“, „Ko se boji Virdžinije Vulf“, „Mandragola“, „Plava ruža“, „Svetlosti pozornice“, „Kumovi“, „Otac na službenom putu“ i druge. Bila je predsednica Saveza dramskih umetnika Srbije. Kolege su je zvale majka Dana jer se borila da bolje žive.

Maksimović se 2009. godine pojavila u serijama „Ranjeni orao“, „Ono kao ljubav“, „Jesen stiže, dunjo moja“, „Zauvek mlad“, te u filmu „Čekaj me, ja sigurno neću doći“.

Danica Maksimović
foto: Youtube

Iste godine je postala jedan od članova žirija u takmičenju „Ja imam talenat“, a u trećoj sezoni ju je zamenila glumica Mina Lazarević. Iste godine je postala jedan od članova žirija u takmičenju „Ja imam talenat“, a u trećoj sezoni ju je zamenila glumica Mina Lazarević.

Glumica Danica Maksimović i njen nevenačani suprug doktor Todor Lolić zajedno su decenijama, a retko kad imamo priliku da ih zajedno vidimo u javnosti.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.