EVO KAKO IZGLEDA MUŽ POZNATE SRPSKE GLUMICE: Svi ga DOBRO ZNAMO, a krije ga kao ZMIJA NOGE (FOTO)
Borka Tomović, Foto: Damir Dervišagić

bomba

EVO KAKO IZGLEDA MUŽ POZNATE SRPSKE GLUMICE: Svi ga DOBRO ZNAMO, a krije ga kao ZMIJA NOGE (FOTO)

Uporedo sa televizijskim i filmskim ulogama, glumica je ostvarila i veliki broj pozorišnih uloga

Objavljeno: 17:36h

Borka Tomović je srpska filmska, televizijska i pozorišna glumica i voditeljka.

Borka Tomović je rođena 14. decembra 1983. godine u Beogradu. Ima stariju sestru Anu. Glumom je počela da se bavi još u osnovnoj školi, u studiju Vlade Andrića. Kao gimnazijalka, primljena je u dramski studio Mike Aleksića.

Posle završene Filološke gimnazije, upisala je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu i studirala je u klasi sa Katarinom Marković, Janom Milić, Marinom Vodeničar, Ivanom Nikolić, Ivanom Đorđevićem, Mihailom Laptoševićem, Đorđem Markovićem i Viktorom Savićem.

Borka Tomović
foto: Printscreen

Diplomirala je 2006. godine u klasi profesora Vladimira Jevtovića, predstavom Bliskost. Široj javnosti je postala poznata u televizijskoj emisiji Fazoni i fore.

Sredinom 2018. godine, Borka Tomović je napustila snimanje serije Istine i laži, nakon okončane prve sezone.

Glumičini omiljeni filmovi su „Mi nismo anđeli“, „Rane“, „Ja, Danijel Blejk“, „Prohujalo s’ vihorom“ i drugi. Najviše voli glumice Meril Strip (Meryl Streep) i Natali Portman (Natalie Portman). U njenoj biblioteci počasno mesto zauzimaju dela pesnika Miroslava Mike Antića.

1 / 4 Foto: Damir Dervišagić

Borka Tomović je 2004. godine igrala u studentskim filmovima „Beograd Bagdad“, „Princeza na zidu“ i „Cvet i kaiš“ koji je izazvao polemiku u delu javnosti jer govori o lezbijstvu. Naredne godine kolega Viktor Savić ju je predložio za ulogu Nadice u seriji „M(j)ešoviti brak“, a saradnju su nastavili u pozorišnoj predstavi „Snežana i sedam patuljaka“.

Zatim su usledili angažmani u emisiji „Fazoni i fore“, mini seriji „Košarkaši“, kao i u trećoj sezoni serije „Ljubav, navika, panika“ u kojoj je zamenila kolegicu Mariju Karan. G

Godina 2008. je bila jedna od najznačajnijih za Borkinu karijeru. Započela je snimanje svog prvog filma „Jelena, Katarina, Marija“ u kome je imala glavnu ulogu. Neke scene su snimane u Njujorku, a film je premijerno prikazan 2012. godine u Novom Sadu.

Borka Tomović
foto: Printscreen

Borka je 2011. godine igrala u filmu „Scene sa ženama“ koji je prikazan na Sarajevskom filmskom festivalu. Nakon toga su joj dodeljene uloge u serijama „Cvat lipe na Balkanu“, „Žene sa Dedinja“, „Urgentni centar“ i „Istine i laži“. Tomović je 2012. godine snimila reklamu „Loto: Sastanak sa srećom 2“ u kojoj tumači ulogu devojke koja kod loto kioska nailazi na Nikolu Đurička. Uporedo sa televizijskim i filmskim ulogama, glumica je ostvarila i veliki broj pozorišnih uloga. Diplomirala 2006. godine sa predstavom „Bliskost“ u kojoj je glumila s Ivanom Nikolić, Viktorom Savićem i Petrom Benčinom.

Borkina matična kuća je pozorište Boško Buha. Tokom 2011. godine je održana premijera predstave „Vasilisa Prekrasna“ u kojoj je Borka imala glavnu ulogu. Novac od ulaznica je doniran u humanitarne svrhe.

Ljubav navika panika
foto: Printscreen

Glumica takođe vodi radionice čiji je cilj da se, kroz pozorišnu improvizaciju, podstakne dečja mašta, radost igre i stvaranja na pozornici. Jednom prilikom je kazala da bi volela da igra Nastasju Filipovnu iz „Idiota“ i da se pojavi u nekom komadu Tenesija Vilijamsa (Tennessee Williams). Borku nismo imali prilike da viđamo u javnosti od kada je postala mama, a još manje sa suprugom. Zbog ogromne doze tajnovitosti , javnost se još više zainteresovala i neprestano pitala ko je misteriozni muškarac Borke Tomović.

Na društvenim mrežama fotografije sa suprugom ne objavljuje, a svoj brak čuva samo za sebe.

1 / 3 Foto: Damir Dervišagić

U pitanju je nekadašnji reprezentativac, odbojkaš Novica Bjelica.

- Ne bih nas nazvala zvezdama, jer smo mi ljudi koji vole posao koji rade. Novica i ja smo dugo zajedno. Upoznali smo se kao glumica i odbojkaš. To su profesije koje su oboma važne i neophodno je da se međusobno razumemo. I mi to uspešno radimo. Ja imam mnogo razumevanja kada on ima utakmice pa preuzmem veći deo oko deteta, a kada sam ja na snimanjima onda je sve to na njemu- svojevremeno je govorila Borka za “Blic”.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.