SVI GA GLEDATE NA TV-U, A NISTE IMALI POJMA DA MUŽ JELENE STUPLJANIN: Ostaćete VAN SEBE kada ga VIDITE FOTO
Jelena Stupljanin, Foto: Printskrin/Instagram/jelenastupljanin

ko bi rekao

SVI GA GLEDATE NA TV-U, A NISTE IMALI POJMA DA MUŽ JELENE STUPLJANIN: Ostaćete VAN SEBE kada ga VIDITE FOTO

Prva njena profesionalna uloga bila je uloga Bebe Pančić ili naslovne „lutke“ u kasnijoj hit-predstavi Lutka sa naslovne strane

Objavljeno: 17:45h

Jelena Stupljanin je srpska televizijska i glasovna glumica.

Jelena je u Beogradu završila osnovnu i srednju školu. Godine 1996, nakon trećeg razreda srednje škole, upisala se na Fakultet dramskih umetnosti. Diplomirala je maja 2000. godine s predstavom Majko, šta sam sve mogla biti.

Prva njena profesionalna uloga bila je uloga Bebe Pančić ili naslovne „lutke“ u kasnijoj hit-predstavi Lutka sa naslovne strane.

Jelena Stupljanin
foto: Printscreen

Uloga je bila namenjena Mini Lazarević, koja je zbog povrede otkazala ulogu. Stupljaninova je primljena na audiciji organizovanoj nakon otkaza Mine Lazarević.

Premijera predstave bila je u Centru „Sava“ pred 4000 gledalaca. Postaje član Teatra T, a 2001. godine i član Ateljea 212, gde se i danas nalazi.

Godine 2002. glumi lik studentkinje Staše u seriji Lisice, a 2004. godine ima manju ulogu u filmu Miloša Radovića Pad u raj.

1 / 3 Foto: Printscreen

Godine 2004. odlazi u Njujork i počinje pohađati čuveni Aktors studio, da bi 2005. godine diplomirala pred komisijom u sastavu: Robert de Niro, Džesika Lang i Meril Strip.

Iako ima zapaženu glumačku karijeru, kao i veliko iskustvo u Americi, Jelenu u Srbiji većina pamti kao Stašu iz serije "Lisice", za koju mnogi tvrde da je verzija mega popularne "Seks i grad". Večito nezadovoljna i odbijana od strane muškaraca, Staša nije bila srećna ni na ostalim poljima. Međutim, glumičin privatni život je daleko uspešniji od onog koji smo videli na malim ekranima.

Jelena Stupljanin
foto: instagram/printscreen

Diplomirala je 2000. godine kod profesorke Gordane Marić. Kao uspešna pozorišna glumica, Stupljaninova je 2005. dobila stipendiju princeze Elizabete Karađorđević za “Lee Strasberg Theater & Film Institute” u Njujorku i počela da pohađa “Actors studio”, da bi kasnije i diplomirala pred komisijom koju su činili Robert de Niro, Džesika Lang i Meril Strip.

Priznaje da je dugo vremena tražila svoje mesto na prestižnom Brodveju, ali i da je time i njena sreća veća jer ga je našla:

- Trebalo mi je dosta vremena da nađem pravo mesto za sebe na njujorškoj pozorišnoj sceni, ali sada osećam da sam našla svoju pozorišnu kuću, ili, kako to glumci vole da kažu, pozorišnu porodicu, koja me voli i prihvata kao njihovu.

Jelena Stupljanin u Njujorku je pohađala Li Strazbeg akademiju u kojoj su svoje talente brusile i slavne holivudske zvezde.

- Moj život nije samo gluma, ali je definitivno, na lep način, "ograničen" poslom kojim se bavim. Glumac mora da vodi računa o sebi, na razne načine, da bude okrenut umetnosti, da čuva kulturu sebi, da prati šta se na tom polju dešava i kod nas i u svetu. U tom smislu moj život je veoma podržan glumom, ali uprkos tome ili možda baš zbog toga nisam opsednuta svojim ulogama, već ih puštam da prođu kroz mene, a onda ostavim mesto za likove koji će doći.,

O ljubavnom životu ne voli mnogo da govori u javnosti, ali je poznato da se tokom leta 2019. na intimnoj ceremoniji udala za kolegu Bojana Dimitrijevića.

Dimitrijević je rođen 4. novembra 1973. godine u Leskovcu. Glumu je diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Igra u pozorištima Bitef teatra, Zvezdara teatra i Ateljeu 212. Stalni je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta od 2015. godine.

1 / 3 Foto: Printscreen

Poznate predstave u kojima je igrao su Natan Mudri, Sumnjivo lice, Zašto je poludeo gospodin R?, Hotel Slobodan promet, Hamlet, Slučajna smrt jednog anarhiste. Na 37. festivalu Dani satire Fadila Hadžića u Zagrebu nagrađen je za ulogu Žike u predstavi Sumnjivo lice.

(Espreso/TV Revija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.