MALO KO ZNA DA JE OVAJ MUŠKARAC SIN MANDE: U braku je sa POZNATOM SRPKINJOM za koju ste SVI ČULI (FOTO)
Milorad Mandić Manda, Foto: Zorana Jevtić

da li znate to?

MALO KO ZNA DA JE OVAJ MUŠKARAC SIN MANDE: U braku je sa POZNATOM SRPKINJOM za koju ste SVI ČULI (FOTO)

Iza njega je ostala bogata karijera

Objavljeno: 20:31h

Milorad Mandić Manda je bio naš poznati glumac.

Manda je ostavio velike uloge.

Iza njega je ostala bogata karijera.

Manda je vodio i kviz "Ja volim Srbiju".

Milorad Mandić Manda
foto: Aleksandar Jovanović Cile

U svojoj 21. godini je postao član beogradskog amaterskog Eksperimentalnog dramskog studija. 6 godina kasnije je diplomirao glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Nakon diplomiranja je postao član beogradskog dečjeg pozorišta „Boško Buha“.

Godine 1989. je snimio više od 270 epizoda emisije „Bajka za laku noć“, priče za laku noć koje su se emitovale na nacionalnoj televiziji. Od 1989. do 1995. je vodio emisiju za decu „S one strane duge“, što ga je uz Branka Kockicu, učinilo najpopularnijim dečjim glumcem i zabavljačem. Od 1995. je vodio emisiju „Više od igre“ na Pink.

1 / 4 Foto: Dragan Kadić

Najzapaženija uloga mu je u filmu Srđana Dragojevića „Lepa sela lepo gore“. Od televizijskih uloga, ističe se uloga Milašina u seriji "Selo gori, a baba se češlja" Radoša Bajića.

Bio je voditelj dečije emisije "Tajni agent Izi" na Pink od septembra 2002. do juna 2003, zato što je ta dečija emisija prešla na BK televiziji od juna 2003. do septembra 2004. Bio je voditelj kviza „Uzmi ili ostavi“, koji se prikazivao na televiziji B92. Vodio je i kviz „Ja volim Srbiju“, koji se prikazivao na Prvoj srpskoj televiziji i kviz „Kolo sreće“ na Hepiju sa Sorajom Vučelić.

Milorad Mandić Manda, Preminuo
foto: Dragan Kadić

Preminuo je na sceni tokom pretpremijere predstave „Petar Pan“ u Ustanovi kulture „Vuk Karadžić”, 15. juna 2016. godine od posledica srčanog udara.

Sahranjen je 18. juna 2016. godine u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju uz tonove svoje omiljene pesme "Nesanica" i prisustvo velikog broja kolega. Sahranjen je pored svojih glumačkih kolega Velimira Bate Živojinovića i Dragana Nikolića.

Najstariji sin Milorada Mandića Mande je ove godine postao otac.

Anja Mandić
foto: Zorana Jevtić

Iz braka s glumicom Anjom Mandić dobio je jedno dete, a njegov najstariji sin iz prvog braka oženio se krajem godine i dobio ćerku.

Mandin sin Marko oženio je poznatu srpsku influenserku Tijanu, koja se bavi i digitalnim marketingom i fotografijom.

Naslednicu su dobili u decembru, a venčali su se mesec dana ranije. Tijana često objavljuje zajedničke fotografije nje i Marka, i mnogi se slažu s tim da je njihova ljubavna priča prava romantična bajka.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.