15-MINUTNI RITUAL NAJSREĆNIJEG ČOVEKA NA SVETU: Njegova tajna je upravo TO, uradite ODMAH (FOTO)
Matje Rikar, Foto: Printscreen

AU

15-MINUTNI RITUAL NAJSREĆNIJEG ČOVEKA NA SVETU: Njegova tajna je upravo TO, uradite ODMAH (FOTO)

Proglašen je najsrećnijim čovekom na svetu posle 12-godšnje studije mozga.u

Objavljeno:

Ako u Gugl pretraživač ukucate „najsrećniji čovek na svetu“, na prvom mestu će se pojaviti ime – Matje Rikar.

Matje Rikar (76) tibetanski je budistički monah, pisac, prevodilac i fotograf poreklom iz Francuske. On je nazvan najsrećnijim čovekom na svetu nakon što je učestvovao u 12-godišnjoj studiji mozga koju je vodio Ričard Dejvidson, neuronaučnik sa Univerziteta Viskonsin, piše tbsnews.

Dejvidson je privezao Rikarovu glavu na 256 senzora i otkrio da, kada Rikar meditira, njegov um je neobično lagan. Rikar, koji kaže da ponekad meditira čitave dane i da mu to ne dosadi, priznaje da je generalno srećna osoba, iako smatra da je njegova titula najsrećnijeg čoveka medijski preuveličana.

On je inače jednom prilikom za Business Insider na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu u Švajcarskoj kazao u čemu je tajna sreće.

Naime, Rikarov savet o tome kako biti srećan svodi se na altruizam. Razlog je to što je razmišljanje o sebi i svakodnevno razmišljanje o tome kako nešto učiniti boljim – iscrpljujuće, stresno i na kraju dovodi do nesreće.

„To nije moralna osnova. Jednostavno, ja, pa ja po ceo dan jako guši. I to je prilično jadno jer instrumentalizujete ceo svet kao pretnju ili kao potencijalnu vrstu interesa za sebe, “ rekao je.

Ako neko želi da bude srećan, Rikar kaže da bi trebalo da se trudi da bude dobronameran, od čega će se sam osećati bolje, ali će i drugima tako biti bolje.

Rikar upozorava da to ne znači da treba dozvoliti drugima da nas iskoriste, ali generalno treba da se trudimo da budemo ljubazni u okviru razumnog.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.