DRAGAN BJELOGRLIĆ OBJAVIO SLIKU SA VLADIKOM GRIGORIJEM: Zbog ovog OPISA sve gori (FOTO)
Dragan Bjelogrlić, Foto: Youtube

usledile reakcije

DRAGAN BJELOGRLIĆ OBJAVIO SLIKU SA VLADIKOM GRIGORIJEM: Zbog ovog OPISA sve gori (FOTO)

Ovaj put pratioce je počastio slikom sa Vladikom Grigorijem, a objava je naišla na mnoštvo komentara

Objavljeno:

Dragan Bjelogrlić jedan je od najaktivnijih glumaca na društvenim mrežama, te svakodnevno postavlja slike kako iz privatnog tako i poslovnog života.

Ovaj put pratioce je počastio slikom sa Vladikom Grigorijem, a objava je naišla na mnoštvo komentara.

- VLADIKA GRIGORIJE…nezaustavljiv u svojim plemenitim misijama- napisao je Bjela pored slike.

Podsetimo, episkop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije (Durić) je rođen 17. decembra 1967. godine u Varešu, u centralnoj Bosni, u pravoslavnoj srpskoj porodici, od oca Zdravka Durića i majke Savke rođ. Jović. Djetinjstvo je proveo u selu Planinica, gdje je živjela njegova porodica, inače porijeklom iz sela Banjani (Crna Gora) iz okoline Bilećkog jezera.

Osnovnu školu završio je u Varešu 1981. godine, a 1984. Elektroničarsku (u to vrijeme tako nazvanu) školu u Varešu. Srednju Bogoslovsku školu je upisao 1984. i završio je 1988. u Beogradu, nakon čega upisuje Bogoslovski fakultet u Skoplju i potom 1989. odlazi na odsluženje vojnog roka u Zagreb.

Vladika Grigorije
foto: Printscreen/Youtube/Телевизија Храм

Zamonašen je u manastiru Ostrog 23. juna 1992. godine, odakle odlazi sa episkopom Atanasijem (Jevtićem) u obnovljeni manastir Uspenja Presvete Bogorodice Tvrdoš kod Trebinja. Rukopoložen je za jerođakona 17. jula 1992, a za jeromonaha 19. avgusta 1992. godine. Tvrdoški iguman postaje 12. maja 1996, a arhimandrit 19. avgusta 1997. godine. Bogoslovski fakultet je završio 1994. godine u Skoplju i od 1995. do 1997. je bio na postdiplomskim studijama u Atini.

Na vladičanskom tronu hercegovačke eparhije episkop Grigorije je ustoličen po blagoslovu patrijarha srpskog Pavla, od strane mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija 3. oktobra 1999, kada je stao na čelo srpskog naroda u Hercegovini i postao njegov duhovni vođ. Nasljednik je prethodnih jerarha ove eparhije, osam stotina godina stare, od kojih je prvi Ilarion, a za njim slijede sedamdesetorica velikih crkvenih pastira, poput Svetog Danila Humskog, Svetog Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog, Svetog Petra Zimonjića i drugih, do vladike Atanasija (Jevtića).

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.