NJIH DVOJE IZGLEDAJU KAO SVAKI NORMALAN PAR SA BEBOM, ali kad biste im podigli pokrivač - verovatno biste se šlogirali! (FOTO)
Uprkos svemu, oni su srećniji nego ikad, Foto: Printscreen

neverovatna priča

NJIH DVOJE IZGLEDAJU KAO SVAKI NORMALAN PAR SA BEBOM, ali kad biste im podigli pokrivač - verovatno biste se šlogirali! (FOTO)

Danas su srećniji nego ikad ranije i sanjaju da imaju još dece, ali iako tako deluje na prvi pogled, Fernando Mačado i Dajan Rodrigez nisu obični roditelji

Objavljeno: 20:28h

Njihova priča postala je glavna tema medija za veoma kratko vreme. Njih dvoje su dobili dete zajedno, ali ono što ih čini jedinstvenim je sledeća činjenica: Fernando je biološka majka, a biološki otac je Dajan Rodrigez. Naime, Fernando i Dajan su transrodne osobe. - Mi smo kao sve druge porodice, nemamo ista prava, ali mi smo isti - tvrdi srećan par.

Pre nego što su postali roditelji, Fernando i Dajan su bili važni predstavnici transrodnih organizacija širom sveta, a rođenjem prvog deteta, ovo dvoje su postali još važniji primer: oni su prvi transrodni par u Južnoj Americi koji se ostvario u roditeljstvu, piše The Independent.

Dajan dok je bio trudan/trudna
Dajan dok je bio trudan/trudnafoto: Printscreen/Facebook

Po rođenju Fernando je identifikovan kao žena a Dajan kao muškarac. Međutim, nijedno od njih se nije osećalo dobro u svojim dodeljenim rodnim ulogama, pa su se usudili da se odvoje od normi društva i osame. Fernando sebe danas vidi kao ženu i Dajan sebe kao muškarca. Nikada nisu imali potrebu da se podvrgnu bilo kakvoj operaciji promene pola, jer su se oboje osećali ugodno u svojim telima, uprkos činjenici da su se više osećali kao suprotni pol. Danas su srećniji nego ikada ranije – i sanjaju da imaju još dece. Velika je hrabrost odvojiti se od drugih ljudi i njihovih presuda i živeti sa parom, verujući u isti cilj.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.