Doni Brasko, Serpiko i još 4 priče najpoznatijih tajnih agenata iz života pod maskom (FOTO) (VIDEO)
Foto: i k o via Foter.com / CC BY-NC-SA

undercover!

Doni Brasko, Serpiko i još 4 priče najpoznatijih tajnih agenata iz života pod maskom (FOTO) (VIDEO)

Policajci na tajnom zadatku prinuđeni su da potpuno promene svoj identitet i način života i da, koliko god dugo je to potrebno, budu ono što u životu nisu...
Objavljeno: 19:08h

2. Frenk Serpiko

Rođen je u porodici italijanskih migranata, a policijskim poslom je počeo da se bavi u novembru 1969. godine. Vremenom je otkrio mnoge skrivene strane policijskog posla, kao što su sveprisutna korupcija i ucene. Kada je svedočio da njegove kolege primaju mito i koriste nasilje kako bi postigli sopstvana ciljeve, Serpiko je odlučio da to razotkrije.

foto: Profimedia

Tokom pokušaja hapšenja člana jednog lokalnog dilerskog lanca, Serpiko je ranjen zbog čega je ostao gluv. Potom je svedočio pred Komisijom za suzbijanje korupcije u policiji, zbog čega mu je Komisija dodelila najveće moguće priznanje. Frenk Serpiko se, potom, penzionisao zbog i preselio u Švajcarsku.

3. Mark Kenedi - Mark Stoun / Mark Feš

Kenedi je proveo sedam godina infiltriran u grupu ekoloških aktivista pod aliasom Mark Stoun. Drastično je promenio izgled, pustio dugu kosu i bradu i nosio mnogo minđuša. Kasnije je ispričao da mu je bilo veoma teško da se približi aktivistima i uključi u njihove akcije, pošto su oni bili veoma bliski još od školskih dana.

Njihov plan je bio da zauzmu i privremeno zatvore jednu od najvećih nuklearnih elektrana u Velikoj Britaniji. Kenedi je informacije prosledio nadređenima. Ceo slučaj je zaustavljen kada je policija uhapsila demonstrante, da bi na kraju je propao.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.