U reci se preko noći pojavila UZNEMIRUJUĆA STATUA! Meštani šokirani prizorom (VIDEO)
Statua, Foto: Printscreen/Twitter/ NowThis

NEVEROVATNO

U reci se preko noći pojavila UZNEMIRUJUĆA STATUA! Meštani šokirani prizorom (VIDEO)

U reci u Bilbau pojavila se uznemirujuća statua utapanja mlade devojke, koja je izazvala zabrinutost

Objavljeno:

Meksički hiperrealistički umetnik Ruben Orosko stvorio je zagonetnu figuru pod nazivom "Bihar", koja u prevodu znači "Sutra" na baskijskom. Statua je nastala za potrebe kampanje BBК Fondacije - dobrotvorne ruke španskog zajmodavca Кutkabank - kako bi podstakao raspravu o održivosti.

Primarni cilj jeste da ljudi budu svesni da - njihovi postupci mogu da nas potope ili zadrže na površini - izjavio je umetnik španskom portalu "Nijus".

Кako se plime i oseke reke Nervion dižu i spuštaju, statua teška 120 kilograma se svakodnevno potapa i otkriva, za šta je BBК rekao da je odraz onoga što bi se moglo dogoditi "ako nastavimo da se kladimo na neodržive modele“, poput onih koji doprinose klimatskim promenama.

Stanovnici Bilbaa probudili su se prošlog četvrtka nakon što je instalacija spuštena u reku u gluvo doba noći u blizini centra grada.

- U početku me je uznemiravala, kada je veći deo lica bio van vode, ali sada mi izaziva tugu, mnogo tuge. Čak ni ne izgleda zabrinuto, kao da se pušta da se utopi - rekla je meštanka Trijana Gil.

"Bihar" nije prvo Oroskovo delo koje je šokiralo Bilbao

Pre dve godine je njegova statua usamljene žene u klupi u parku, "Nevidljiva Soledad“, u prirodnoj veličini izazvala debatu o usamljenim životima starijih osoba.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.