PAR SA HAVAJA UBIO USVOJENU ĆERKU (6)?! Mučili je, hteli da se izvuku, a onda ih razotkrio RADE VANIĆ (VIDEO)
Policija, Foto: Printscreen/Twitter/@DragoslavicM

ŠOKANTNO!

PAR SA HAVAJA UBIO USVOJENU ĆERKU (6)?! Mučili je, hteli da se izvuku, a onda ih razotkrio RADE VANIĆ (VIDEO)

Dete je oduzeto od biološke porodice dok je imalo godinu dana

Objavljeno:

Jedan havajski par je optužen za ubistvo svoje šestogodišnje usvojene ćerke, za koju su tvrdili da je "odlutala" usred noći pre dva meseca. Policija pretražuje Perl Harbor. Lehua Kalua (45) i njen suprug 52-godišnji Isak Soni Kalua optuženi su za ubistvo svoje ćerke Izabele "Arijel" Kalue, čiji nestanak jsu prijavili 13. septembra.

Policijska uprava Honolulua kaže da ju je par ubio mesec dana ranije, negde sredinom avgusta, a zatim se pretvarao da je nestala. Njeno telo nije pronađeno, ali policija i FBI pretresaju porodičnu kuću i brodogradilište Perl Harbor, gde otac radi. Mornarica, koja upravlja brodogradilištem, još nije komentarisala slučaj. Arijel je par usvojio pre samo dve godine iz hraniteljske porodice. Oduzeta je od biološke porodice kada je imala godinu dana. Za dve godine od kako živi sa parom, pretrpela je dve ozbiljne povrede, ali u oba slučaja, Odeljenje za dečije usluge je zaključilo da nije bilo nikakve nepristojne igre, prenosi Hawaii News Now.

U oktobru 2019. pretrpela je slom prsta za koji par tvrdi da je proizašao iz toga što je zalupila vrata i priklještila prste. Četiri meseca kasnije, vratila se u bolnicu sa slomljenom nogom, za koju su njeni roditelji rekli da je posledica povrede na trampolini. Kaluas je policiji rekao 13. septembra da je napustila njihov dom usred noći i da je često spavala napolju.

Policija kaže da je to bila laž i da je devojčica umrla mesec dana ranije, ali nisu otkrili koje dokaze imaju za taj zaključak. Nejasno je kako je Arijel umrla ili kakve dokaze policija ima protiv para, ali detektivi kažu da su uvereni da dokazi upućuju na njih i nikog drugog. Par ima i druge ćerke koje su sada pod nadzorom vlasti. Nejasno je da li su i ta deca usvojena, ili su biološka deca para.

- Na početku je bilo mnogo pitanja. Neke stvari nam se jednostavno nisu uklapale u poslednjih nedelju do deset dana, neki dokazi su izašli na videlo - rekao je privremeni načelnik policije u Honoluluu Rade Vanić na konferenciji za novinare u utorak. Biološke tetke devojčice vodile su kampanju na Fejsbuku i u zajednici da policija učini više kako bi što pre ispitala usvojitelje.

Rekli su da su sve vreme bili ubeđeni da par ima veze sa njenim nestankom. Usvojitelji se nalaze u pritvoru bez garancije. Služba za zaštitu dece još nije komentarisala njihova hapšenja, prenosi Daily Mail.

Bonus video:

03:36

ESPRESO TVITER: Maja Marinković

(Espreso/Srbija danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.