POGLEDAJTE ŠTA JE OVA DAMA URADILA PUTINU: Ćerka je njegovog bliskog SARADNIKA, MALO KO BI SE USUDIO NA OVO (FOTO)
Elizaveta Peskova, Foto: Printscreen/Tviter

IZJANSILI SE

POGLEDAJTE ŠTA JE OVA DAMA URADILA PUTINU: Ćerka je njegovog bliskog SARADNIKA, MALO KO BI SE USUDIO NA OVO (FOTO)

Deca bogatih ruskih oligarha i pripadnika elite zalažu se za mir u Ukrajini i bez ustezanja svoje stavove dele na društvenim mrežama

Objavljeno: 15:49h

Prvo je prošle nedelje ćerka Romana Abramoviča, Sofija Abramovič (27) objavila na Instagramu znak na kojem je precrtan Putin uz poruku: "Najveća i najuspešnija laž propagande iz Kremlja je da većina Rusa stoji uz Putina." A sada joj se u pobuni protiv Vladimira Putina pridružila i Elizaveta Peskova, ćerka Putinovog portparola Dmitrija Peskova.

Naime, Peskova je objavila crni kvadrat na kome piše "ne ratu", hešteg koji se često koristi među protivnicima ruske invazije na ruskom govornom području. Poprilično nezgodno za tatu, koji je jedan od Putinovih najbližih suradnika.

Objavu, koja je u međuvremenu izbrisana, opet je objavio BBC-jev novinar Fransis Skar.

Nakon što ju je Skar preneo, novinarka Washington Posta Meri Ilušina rekla je kako je objava izbrisana. Ipak, to bi moglo biti nezgodno za Peskova i celi Putinov krug ljudi.

Na konferenciji za medije u četvrtak, Peskov je na pitanje zašto je Rusija pokrenula invaziju na Ukrajinu odgovorio: 'Moramo osloboditi Ukrajinu i očistiti je od nacista'.

Peskov je jedan od Putinovih najbližih saradnika koji brani odluku o invaziji Ukrajine.

Ovo nije prvi put da je Peskova politički aktivna. Naime, 2019. godine otišla je na stažiranje u Evropski parlament, a tamo je postala pripravnica desničarskog zastupnika Ajmerika Šapardea. To je izazvalo zabrinutost da bi osetljive političke informacije mogle dospeti natrag u Kremlj, izvestio je BBC.

Podsetimo, ćerka vlasnika Čelzija, Romana Abramoviča, Sofija, prošle nedelje se dramatičnom objavom pridružila grupi bogatih Rusa koji su otvoreno napali Vladimira Putina zbog invazije na Ukrajinu.

Ova 27-godišnja naslednica, koja većinu vremena provodi u Londonu, podelila je objavu na Instagramu na kojoj je slika precrtanog Putina uz poruku: Najveća i najuspešnija laž propagande iz Kremlja je da većina Rusa stoji uz Putina, napisala je.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.