icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

Najava

Nakultiviši se u Dorćol Platzu: Treći po redu umetnički festival od 26 do 27. maja

Podeli:

Regionalni umetnički festival ,,Nakultiviši se!" održaće se po treći put u Beogradu u prostoru Dorćol Platz - a od 26 - 27. maja. Publika će imati priliku da prisustvuju predavanjima umetnika iz celog regiona.

foto: Promo
foto: Promo

 

Regionalni umetnički festival edukativnog karaktera ,,Nakultiviši se!’’ održaće se po treći put u Beogradu, 26. i 27. maja u Dorćol Platz-u, pod sloganom ,,Sastavi se!’’. Tokom trajanja festivala, mladi i studenti iz regiona imaće prilike da učestvuju na predavanjima i masterklasovima najpriznatijih regionalnih predstavnika iz sveta kulture i umetnosti.


Ove godine, program festivala obogaćen je masterklasovima iz oblasti filmske režije, dramaturgije, produkcije i glume. Ideja festivala je da se mladi i studenti, koji su učesnici festivala, podstaknu na saradnju, dobiju praktične sugestije koje bi im bile korisne u daljoj karijeri, kao i da se otkriju i predstave različiti pristupi edukaciji mladih iz polja kulture i umetnosti.

 

Svoja iskustva i savete sa učesnicima će podeliti glumci Svetozar Cvetković, Marko Mandić, reditelji Elmir Jukić, Darko Lungulov, producentkinje Jelena Mitrović i Jovana Nikolić, dramaturg Dimitrije Kokanov, i mnogi drugi. Film kao odbrana od sveta koji se raspada, dramaturgija u procesu, umetnost kao izazov za misli, samo su neke od tema ovogodišnjeg festivala.
Za nulti dan festivala, petak 25. maj, planirano je poetsko veče jednog od trenutno najpriznatijih regionalnih pesnika svoje generacije, Marka Tomaša, nakon čega sledi žurka otvaranja festivala u Telma baru (Mišarska 7). Pored predavanja i masterklasova koji čine glavni program, prateći program festivala rezervisan je za izložbu studenata primenjenih i likovnih umetnosti i projekcije studentskih filmova.


Festival je pokrenulo udruženje Kulturocilin, sa idejom da preraste u tradicionalnu manifestaciju, koja podstiče umrežavanje mladih regionalnih stvaraoca u oblasti kulture i umetnosti, i podržava mlade, umetnički i kreativno nadarene sa mogućnostima za velika dela.
Svi programi festivala su besplatni, ali je za učešće na masterklasovima obavezno popuniti prijavu koja se nalazi na sajtu Kulturocilina.

 

PROGRAM // NAKULTIVIŠI SE! Vol.3
25. maj 0 dan
21.00 Poetsko veče Marka Tomaša, Telma (Mišarska 7)
23.00 Žurka otvaranja festivala, Telma (Mišarska 7)

26. maj

12.30 Otvaranje festivala, Dorćol Platz

13.00
Predavač: Elmir Jukić, reditelj
Predavanje: Film kao odbrana od sveta koji se raspada
Moderator: Goran Jevtić, glumac

16.00
Masterklas režije: Darko Lungulov, reditelj i scenarista
Masterklas produkcije: Jelena Mitrović i Jovana Nikolić, filmske producentkinje
Masterklas dramaturgije u procesu: Dimitrije Kokanov, dramaturg

20.00 To feel or not to feel, performans
Autori projekta: Dimitrije Kokanov, Marko Grabež, Maja Kalafatić

27. maj
13.00
Predavači: Marko Mandić i Svetozar Cvetković, glumci
Predavanje: Umetnost: izazov za misli
Moderator: Goran Jevtić, glumac

16.00
Masterklas režije: Darko Lungulov, reditelj i scenarista
Masterklas produkcije: Jelena Mitrović i Jovana Nikolić, filmske producentkinje
Masterklas dramaturgije u procesu: Dimitrije Kokanov, dramaturg

21.00 Žurka zatvaranja festivala, DJ Jelena Gavrilović, Dorćol Platz

Prateći program:

26. i 27. maj - izložbe studenata likovnih i primenjenih umetnosti, Dorćol Platz
27. maj, 19.00 - projekcije kratkih filmova studenata Fakulteta dramskih umetnosti, ZOOM Art Café and Photo Studio (Dobračina 76)

 

 

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...