icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

preduskršnji nastup

MULTIMEDIJALNI SPEKTAKL: Koncert državnog ansambla ruskih kozaka 19. aprila u Sava centru!

Podeli:

Koncert državnog ansambla ruskih kozaka „Казаки России“ iz grada Lipecka biće održan 19. aprila od 20h u Sava centru

foto: promo
foto: promo

Državni ansambl ruskih kozaka „Казаки России“ iz grada Lipecka jedan je od najboljih profesionalnih plesnih ansambala u Rusiji, koji kombinuje čuvenu rusku tradiciju scenskog nastupa, visoke standarde plesa, lepotu i temperament kozaka, sa savremenim pristupom u kreiranju koncertnih programa. Osnovani su 1990. od strane umetničkog rukovodioca ansambla, narodnog umetnika Rusije, Leonida Milovanova.

 

Program koji će predstaviti u Beogradu, na pred-uskršnjem nastupu u Sava centru, može se nazvati enciklopedijom života kozaka širom Rusije – od reke Dona do Crnog mora, od Sibira do Dalekog Istoka – predstavljenom u efektnoj scenskoj formi. Sa originalnim koreografijama, ovaj ansambl koji se sastoji od četrdeset umetnika – baletskih igrača, orkestra i hora – nastupao je sa uspehom u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Sloveniji, Italiji, Španiji, SAD, Omanu, Grčkoj, Slovačkoj, Srbiji, Nemačkoj, Mađarskoj, Kini, Kataru, i drugim zemljama, izvodeći tradicionalnu rusku muziku u tradicionalnim i modernim aranžmanima.

 

Sa posebnom pažnjom takođe su odabrani i uklopljeni predivni kozački tradicionalni i stilizovani kostimi i raskošne haljine, detalji, frizure – sve u cilju da nastup izgleda kao veličanstveno umetničko ostvarenje. Vatrena duša kozaka predstavlja jedinstven spoj igre, muzike, pesama, akrobatike i setnih nostalgičnih zvukova – ona je suština nastupa ansambla „Казаки России“, sastavljenog od pravih majstora na svim poljima ruskog folklora, i njihovog jedinstvenog vatrometa igara, pesama i instrumentalnih kompozicija.

 

foto: promo

Igre i pesme ansambla iskrene su kao duša njihovog folklora, pune su tuge, hrabrosti, nade, ljubavi i strasti. Naša publika svakako će prepoznati numere kao što su “Kozački ples”, “Hoperski Kozaci”, “Crne obrve”, “Okršaj igrača”, i naravno, nezaboravnu “Kaljinku”, koja uvek predstavlja emotivni vrhunac večeri. Ipak, glavna tačka ovog spektakularnog nastupa svakako je Veliki kozački ples u kome se koriste specijalne sablje od titanijuma – od kojih zaista lete varnice!

 

Ne propustite ovaj nezaboravni multimedijalni spektakl, u kome tradicija susreće budućnost!

 

Organizacija: Dom omladine Beograda i Sava centar, uz pokroviteljstvo Sekretarijata za kulturu Grada Beograda.


Ulaznice po cenama od 800, 1000, 1200 i 1500 RSD su u prodaji na blagajnama Ticket Vision i Sava centra.

 

 

Inicijalizacija u toku...