icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

premijera u oktobru 2018.

Završeno snimanje filma „Zaspanka za vojnike“

Podeli:

  • 15

Snimanje filma „Zaspanka za vojnike“ Predraga Antonijevića uspešno je završeno, a premijera je zakazana za 9. oktobar 2018. godine.

foto: promo
foto: promo

Film je sniman u periodu od septembra do decembra ove godine na teritorijama opština Bela Crkva, Vršac i Beograd na preko dvadeset lokacija. U filmu je učestvovalo preko četrdeset glumaca, dvesta statista, veliki broj kaskadera i pirotehničara, kao i dve ergele konja.

 

- Zahvaljujemo svim učesnicima i članovima ekipe na velikom radu i požrtvovanosti i tome što je svako dao srce za ovaj projekat kao što je naša slavna srpska vojska i zaslužila. Hvala i svim dobronamernim ljudima bez čije podrške se ovaj film ne bi desio. Vidimo se na premijeri 9. oktobra 2018. godine da svi zajedno dostojno obeležimo veliki jubilej stogodišnjice Prvog svetskog rata! - poručuju članovi ekipe filma.

foto: promo


Stevan Jakovljević, profesor biologije i učesnik I svetskog rata na strani srpske vojske, dolazi na proslavu dvadesetogodišnjice rata i otvaranje spomen kosturnice u selo u kojem je nekada boravio zajedno sa svojom prvom ratnom jedinicom, petom tobdžijskom baterijom. Stevan je tada otišao na iznenadno odsustvo, kasnije je prekomandovan i jedan od razloga što dolazi na postavljanje kosturnice je što želi da sazna šta je bilo sa njegovim prvim ratnim saborcima, posebno neposredno nadređenim poručnikom Aleksandrom. Susreće samo ostarelog komadanta jedinice, kroz njihove fleš bekove otvara se sudbina pete baterije koja je prestala da postoji baš u tom selu, teški ali i radosni momenti kao i Stevanov i Aleksandrov odnos koji od početne netrpeljivosti postaje prijateljski. Ono što Stevan bude saznao od komadanta promeniće sve- Aleksandar se svesno žrtvovao za Stevana dajući mu odsustvo i rizikujući i vojni sud i život. U ovoj priči o hrabrosti i prijateljstvu, lik potporučnika Aleksandra čiju sudbinu saznajemo na kraju, pokazaće i zašto je srpska vojska uprkos svim nedaćama uspevala da iznese tolike vojne poduhvate- jer je jedan čovek, poručnik, nadređeni; svesno žrtvovavo svoj život, pre toga ugled i čast da bi spasao bar jednog svog vojnika.

 

Uloge tumače Marko Vasiljević, Vuk Jovanović, Ljubomir Bandović, Nenad Okanović, Aleksandar Đurica, Ivan Đorđević, Marko Gvero, Nikola Ilić, Marko Pavlović. Stefan Radonjić, Petar Kokinović i Jovan Gulan

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...